За шість років Росія буде готова напасти на НАТО – німецькі науковці

855 0

Ми у соцмережах:

За шість років Росія буде готова напасти на НАТО – німецькі науковці

Розвідка підрахувала, що Росії знадобиться від шести до десяти років, щоб відновити свою армію для нападу на НАТО.

 Годинник почне відлік після того, як завершаться бойові дії в Україні, йдеться в аналітичній записці Німецької ради з міжнародних відносин.

Доктор Крістіан Меллінг та Співробітник Центру безпеки та оборони Німеччини Торбен Шютц навіть не сумніваються, що це близьке майбутнє, яке чекає Європу.

Тому Німеччина має повністю модернізувати свої збройні сили, щоб бути готовою відбити напад Росії через шість років.

Адже Росія здатна готувати близько 280 тисяч солдатів на рік. За шість років - це майже 1,7 мільйона, а за десять років – 2,8 мільйона осіб з військовою підготовкою. Навчаючись у підрозділах, які нині воюють в Україні, новобранці отримають набутий бойовий досвід.

Уже відомо, що Росія використовує доходи від експорту нафти і газу, щоб перетворити свою збройову промисловість на військову. У той же час їй вдалося обійти західні санкції щодо компонентів, які вважаються ключовими для виготовлення зброї, а це – мікрочіпи, кулькові підшипники та сировина. Крім того, Росія імпортує зброю та боєприпаси з союзних держав, таких як Іран та Північна Корея.

Однак країни НАТО не встигнуть так швидко за темпами Росії. Причина полягає в тому, що Європі треба багато часу. Наприклад, щонайменше два роки потрібно, щоб налагодити нові виробничі лінії для ракет чи танків або створити більші військові підрозділи.

Єдиним виходом для Німеччини у такій ситуації є повна підтримка Україні. Адже це допоможе виграти час.

- Німеччина має посилити підтримку України настільки, щоб українські збройні сили мали шанс завдати Росії поразки на території України. Це не тільки ще більше зменшить бойову міць Росії. Таким чином НАТО також може продемонструвати свою рішучість і сподіватися, що поразка Росії змінить стратегію Кремля. Тим не менш, НАТО має знайти баланс між підтримкою України та посиленням власної боєздатності.

Також Європа має негайно розпочати співпрацю з Україною, щоб спланувати та реалізувати довгострокову інтеграцію країни в західну оборону та озброєння. Україна вже є частиною західної оборонної системи. Оголошене членство в ЄС і НАТО ще більше посилить цей зв'язок. Враховуючи, що конфлікт із Росією, ймовірно, триватиме десятиліттями, розташування України на кордоні з Росією та Білоруссю означає, що країна й надалі матиме виняткове геостратегічне значення для безпеки Європи.

Європейці мають докласти усіх зусиль, щоб збалансувати відносини зі Сполученими Штатами.

Також Європа має посилити вплив санкцій на Росію на набагато ширший спектр товарів. Це перешкодить розвитку російської військової економіки
, - аналізують науковці.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також