За смертельну автопригоду на Сарненщині судитимуть водія, який був п'яним і втік

1492 0

Ми у соцмережах:

За смертельну автопригоду на Сарненщині судитимуть водія, який був п'яним і втік

Відповідно до санкції статті обвинуваченому може загрожувати від п’яти до десяти років позбавлення волі. А поки вирок суду 27-річний житель села Калинівка очікуватиме в слідчому ізоляторі, де перебуває досі.

Смертельна автопригода сталася восьмого січня цьогоріч о 18:35 поблизу села Калинівка Сарненського району.

Слідчі встановили, що водій «ВАЗ 21043», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, не маючи посвідчення водія на право керування транспортними засобами відповідної категорії, перевищив допустиму швидкість руху в населеному пункті та здійснив наїзд на трьох жителів селища Степань. В той момент краєм проїзної частини в попутному напрямку йшла 60-річна жінка з велосипедом у руках, на багажнику — її трирічний онук, а поряд 29-річна донька.

Після наїзду водій  з місця події зник, а медики «швидкої», які прибули на виклик, лише констатували смерть 60-річної жінки.

Крім того, незначних травм зазнала і її 29-річна донька, якій надали необхідну допомогу. Трирічного сина із переломом ноги та закритою черепно-мозковою травмою госпіталізували у реанімаційне відділення обласної лікарні.

На пошуки водія орієнтували всі екіпажі поліції та невдовзі він сам прийшов на місце автопригоди. Ним виявився житель села Калинівка.

Результати огляду на алкотестері показали 1,98 проміле. Втім, чоловік запевняв, що алкоголь вживав після ДТП. У нього також відібрали зразки крові, а судово-медична експертиза показала, що водій був п’яним на момент автопригоди.

Його затримали та повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 286-1 Кримінального Кодексу України, а суд обрав запобіжний захід - тримання під вартою.

Група слідчих слідчого управління та Сарненського райвідділу поліції  за процесуального керівництва прокуратури закінчили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом на розгляд суду. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також