За смертельну ДТП - костопільчанин проведе у колонії 5 років

732 0

Ми у соцмережах:

За смертельну ДТП - костопільчанин проведе у колонії 5 років

Вироком Костопільського районного суду 33-річного костопільчанина Павла Золойка було визнано винним в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого.

Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів та у суді прокурором доведено, що вночі 3 жовтня 2020 року водій перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Керуючи автомобілем Volkswagen Golf, він їхав із перевищенням швидкості вулицею Грушевського в Костополі та проявив неуважність до дорожньої обстановки. Не вибравши безпечної швидкості руху, наїхав на чотирьох людей. Загинув 30-річний мешканець Костополя Андрій Катульський, 24-річний Василь Федас отримав тяжкі травми і довгий час лікувався. Госпіталізували 21-річного чоловіка, 28-річного після надання медичної допомоги відпустили. Результати обстеження показали у крові водія Павла Золойка 1,37 проміле.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину. Суд призначив йому покарання – 5 років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки. Крім того, задоволено також і цивільний позов потерпілої на загальну суму понад 180 тис. грн. Вирок законної сили ще не набрав. Сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді, повідомляє Здолбунівська окружна прокуратура.

За рік до цієї ДТП загинула мама Павла Золойка. Жінка стояла на тротуарі, і її раптово збив автомобіль. Вона померла на місці ДТП. Водій був тверезий, у нього нібито стався епілептичний напад, отож отримав умовне покарання.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також