За телят вже отримали гроші

1211 0

Ми у соцмережах:

За телят вже отримали гроші

Гроші за вирощування телят отримав 221 селянин Рівненщини

2,5 тис. грн. за теля: селянам Рівненщини виплачують гроші за підтримку галузі. 
Майже 300 тисяч гривень з державного бюджету спрямували для виплати утримувачам худоби. Це передбачено державною програмою підтримки галузі тваринництва.

Дотація за молодняк надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка розмірі: за утримання до 5-місячного віку 300 гривень за голову; від 5 до 9 місяців – 700 гривень; за утримання віком від 9 до 13 місяців – 1 500 гривень за голову.

Нині найактивніше державною підтримкою користуються селянські господарства Гощанського, Зарічненського та Володимирецького районів.

Директор департаменту агропромислового конкурсу Надія Переходько  роз’яснила умови виплати коштів.
Дотація буде надаватися фізичним особам, які утримують ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб у 2018 році.

Спершу потрібно ідентифікувати теля шляхом біркування та реєстрації. Потому підготувати та подати до сільської, селищної, міської ради або ОТГ документи упродовж року в порядку черговості — до 1 травня, до 1 вересня та до 1 грудня. Наступним і останнім кроком є отримання бюджетних коштів на поточний рахунок відкритий у банку. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також