У Рівному засудили терориста «Арчі» з Донецька

1532 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Ваагн Григорян з позивним «Арчі» проживає в Донецьку. У 2014 році він за власною ініціативою, з мотивів особистої неприязні до діючої в Україні влади, вступив до незаконного збройного формування — Першої Слов’янської окремої мотострілецької бригади 1 Армійського корпусу Міністерства оборони ДНР.

Він чинив збройний опір та незаконно протидіяв співробітникам правоохоронних органів України і військовикам ЗСУ, задіяних у проведенні АТО та ООС, керував відповідними підрозділами незаконного збройного формування, організовував та брав участь у військовій стройовій, фізичній підготовці.

За такі дії Ваагну Григоряну було висунуто обвинувачення за ч. 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України — участь в терористичній організації.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснювалось в порядку спеціального досудового розслідування на підставі ухвали слідчого судді місцевого суду. На підставі іншої ухвали тривало й спеціальне судове провадження: суд здійснив розгляд справи без участі обвинуваченого.

Згідно з вироком суду, Ваагна Григоряна визнано винним в участі в терористичній організації та призначено 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Щоправда відбуватиме покарання 50-річний вірменин, який має посвідку на постійне проживання в Україні, від моменту його затримання, оскільки обвинувачений перебуває на тимчасово окупованій території України,

Вирок до Рівненського апеляційного суду оскаржила захисниця обвинуваченого, наполягала на його скасуванні та ухваленні виправдувального вироку. Заперечувала участь підзахисного у збройному конфлікті, а також додала, що особа її довірителя достовірно не встановлена ні в ході досудового розслідування, ні під час судового розгляду. Зауважила, що в разі проголошення рішення не на користь свого підзахисного, оскаржуватиме його в касаційному порядку.

Прокурор натомість просив залишити вирок місцевого суду без змін та відхилити апеляційні вимоги захисниці обвинуваченого. Зауважив, що в матеріалах кримінального провадження містяться докази, які підтверджують особу Ваагна Григоряна на позивний «Арчі». Обвинувачений неодноразово звертався через одну з платформ в Інтернеті із заявами, скерованими на дестабілізацію суспільно-політичної обстановки та втрати авторитету органів державної влади України, зокрема шляхом застосування збройної сили проти військових формувань, задіяних в АТО та ООС. Більше того, до справи долучені матеріали негласних слідчих (розшукових) дій, які спростовують твердження сторони захисту про невинуватість Григоряна.

Рівненський апеляційний суд залишив вирок суду першої інстанції без змін, а вимоги апеляційної скарги — без задоволення.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також