За умисне неподання декларації депутат понесе кримінальну відповідальність

700 0

Ми у соцмережах:

За умисне неподання декларації депутат понесе кримінальну відповідальність

Дубенською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно депутата однієї із сільських рад Дубенського району, яка не подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування (ст. 366-3 КК України).

 Так, будучи суб’єктом декларування, відповідно до вимог Закону України «Про запобігання корупції» депутат зобов’язана щорічно до 1 квітня подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування. Знаючи про вказане зобов’язання, жінка умисно не подала декларацію до Національного агентства з питань запобігання корупції за 2020 рік.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювалося Дубенським районним відділом поліції ГУНП в Рівненській області, під процесуальним керівництвом Дубенської окружної прокуратури.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також