Забіг биків у Памплоні обернувся тиснявою: тварини бігли по людях

1578 0

Ми у соцмережах:

Забіг биків у Памплоні обернувся тиснявою: тварини бігли по людях

Щонайменше 21 особа госпіталізована в іспанському місті Памплона після чергового вуличного забігу биків, який пройшов минулої суботи, повідомив представник лікарні провінції Наварра Хав'єр Сесма.

Двоє постраждалих — іспанець і ірландець — знаходяться у важкому стані з пораненнями грудної клітки. Без поранень традиційний забіг обходиться рідко, але субота стала рекордним днем за кількістю постраждалих на нинішньому святі Сен-Фермін. Так, за попередні п'ять днів забігів поранення отримали 22 людини, а в п'ятницю на бичачі роги потрапили три людини. Одного з постраждалих, іспанця, довелося знімати з рогів товаришам по забігу, при цьому двоє тягнули бика за хвіст в один бік, а інші його жертву — в інший.

 
Більшість постраждалих в суботу отримали поранення в тисняві, яка утворилася перед самим входом на арену для бою биків. Люди не утримували рівновагу і падали на землю, на них завалювались ті, що бігли позаду. Поки учасники забігу намагалися підвестися, їх наздогнали бики, деякі з яких пробігли просто по лежачих людях. Свято Сан-Фермін проводиться в Памплоні вже протягом більше восьми століть. Біг биків — її невід'ємна складова, він приваблює в місто сотні тисяч туристів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також