Забив матір кочергою

2395 1

Ми у соцмережах:

Забив матір кочергою

У селі Глушиця Сарненського району 26-річний син забив матір до смерті кочергою. Експерти встановили: жінка померла від набряку головного мозку та закритої тупої травми з переломами шийних хребців. Поліцейські кажуть: металева коцюба в руках агресивного нетверезого чоловіка навіть зігнулась!

Олену Мосійчук вже поховали. У сильно побитому синьому обличчі годі було впізнати 45-річну односельчанку, кажуть сусіди. Кількість гематом, саден та синців і не злічити, підтверджують у поліції. Їх металевою кочергою завдав матері найстарший син. І сталось це нібито на очах у молодших братів.

— У хаті був найменший син Олени. Невже він не бачив? Бачив, але ж дитя залякали! — припускає Варвара, сусідка родини Мосійчуків.

У невеличкому, але доглянутому, ще батьківському будинку Олена Мосійчук проживала з трьома синами. Старший син Михайло частенько піднімав на матір руку. Через це навіть перебував на обліку як сімейний бешкетник. Того вечора він знову зчинив сварку з матір’ю. Потім гамселив її коцюбою так, що вона аж зігнулася.

У Михайла був день народження, але почав він його святкувати ще за декілька днів і напередодні кілька днів підряд вживав алкогольні напої, — коментує керівник слідчого відділення Сарненського районного відділу поліції Василь Дячук.

Дістатися побитій матері до ліжка допомогли молодші сини, але швидку допомогу ніхто не викликав. Про те, що травми можуть бути смертельними, вони не здогадувалися. Бо ж битою жінка була не вперше! Вранці вони помітили, що Олена вже не дихає. Поліцію викликав Михайло, який і бив матір. Правоохоронці затримали його та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Одразу ж і подали клопотання про обрання йому міри запобіжного заходу. У суді прокурори на період слідства просили ув’язнення — без права внесення застави. Мотивували ще й тим, що Михайло раніше судимий за крадіжки.

— Клопотання повністю задоволено, і відповідно до рішення суду обрано запобіжний захід строком на 60 днів. Підозрюваного утримуватимуть у Рівненському слідчому ізоляторі, — коментує прокурор Сарненської прокуратури Вадим Мичка.

Михайло каже: шкодує про вчинене, але подій того вечора через алкоголь він не пам’ятає. Випивала, кажуть у селі, й Олена.

— Олена була хорошою господинею. Коли все добре, то і попере, і поприбирає. За дітьми дивилась. Але оця хвороба… — каже сусідка вбитої Алла.

Нині рідні міркують, з ким залишаться молодші сини Олени. Можливо, житимуть із родиною материної старшої сестри. Один із синів ще школяр — другокласник, інший — студент ПТУ. Батько хлопців помер. Тепер не стало і матері. За заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті Олени, її найстаршому синові загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Світлана Прокопчук.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також