Заблукали серед дерев

1414 0

Ми у соцмережах:

Заблукали серед дерев

Четверо дорослих та дитина більше трьох годин не могли самотужки вийти із лісу. Було близько 18-ї години, коли глава стомленої та переляканої сім’ї надумав просити допомогу в рятувальників. По мобільному телефону він повідомив черговому оперативно-рятувальної служби, що під час збирання грибів разом із сім’єю заблукав у лісі Горянського лісництва Цуманського держлісгоспу.

Четверо дорослих та дитина більше трьох годин не могли самотужки вийти із лісу. Було близько 18-ї години, коли глава стомленої та переляканої сім’ї надумав просити допомогу в рятувальників. По мобільному телефону він повідомив черговому оперативно-рятувальної служби, що під час збирання грибів разом із сім’єю заблукав у лісі Горянського лісництва Цуманського держлісгоспу. Рятувальники негайно зв’язалися із місцевими лісниками та розповіли їм про людей, які заблукали. Працівники держлісгоспу за двадцять хвилин знайшли «потерпілих» та вивели до їхнього автомобіля. Як розповіли самі громадяни, у цих місцях вони збирають гриби не вперше і місцевість начебто знали добре, проте втративши пильність, зайшли далеко від знайомих місць і заблукали.

Довідка «РВ» Правила безпеки під час подорожі до лісу:

    Повідомте близьких та рідних про те, куди ви збираєтеся. Обов’язково візьміть мобільний телефон, подивіться карту або хоча б намальований від руки план місцевості та запам’ятайте орієнтири. Одягніть зручний одяг та взуття. Вони повинні підходити для місцевості та погодних умов. Одягніть дітей в яскравий кольоровий одяг — він буде більш помітним у разі розшуку їх. Переконайтеся, що все ваше спорядження — у доброму, робочому стані. Якщо ви сумніваєтеся брати ту чи іншу річ, пам’ятайте — зайва вага буде вам заважати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також