Заборонили через спеку відвідувати ліси

1214 0

Ми у соцмережах:

Заборонили через спеку відвідувати ліси

На Рівненщині з 13 червня обмежили відвідування лісів. Лісівники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки в лісі та з розуміння поставитися до тимчасового обмеження на відвідування лісових масивів області.

Нині у лісах області встановився дуже високий клас пожежної небезпеки. За таких умов на підставі п.3 «Правил пожежної небезпеки в лісах України» забороняється відвідування лісів. Тому для запобігання реальній загрозі виникнення пожеж у лісових масивах області і мінімізації їх наслідків протягом заборонено заїзд на територію лісового фонду Рівненської області транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети, та відвідування населення хвойних насаджень при такому класі пожежної небезпеки за умовами погоди.

На сьогодні у посиленому режимі працює державна лісова охорона обласного управління та всіх підвідомчих Для ефективного захисту лісів від пожеж в області створена необхідна кількість мінералізованих смуг та проведено догляд за ними, повторно проводиться відмежування території держлісфонду від прилеглих земель сільгоспкористування, рейдові бригади постійно патрулюють в лісах для виявлення порушників Правил пожежної безпеки, повідомляє прес-служба обласного управління лісового і мисливського господарства. 

І хоча цьогоріч випадків, коли через відпочивальників займався ліс, не зафіксували але траплялось, що від спалювання сухої трави поруч - вогонь перекидався на ліс.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також