Забудовник Гусарук заплатить мільйон, щоб завершити довгобуд

2231 0

Ми у соцмережах:

Олександр Гусарук

На виїзді з Рівного почали завершувати будинок, який майже п’ять років стояв, залишений попереднім забудовником. Завершити його взявся рівненський забудовник Олександр Гусарук і навіть погодився сплатити понад мільйон гривень боргів з податків, які залишилися від попереднього забудовника. Житловий комплекс матиме назву «Синергія Light».

Олександр Гусарук, забудовник:

— Будівництво житлового комплексу було розпочато у 2016 році. Однак за рік воно зупинилося. На той час забудовник уже продав 61 квартиру. Довго це будівництво було заморожено. Але наша компанія відновила його у 2020 році. Наразі ми активно будуємо. Оскільки об’єкт незавершеного будівництва був переоформлений на нас, то із вкладниками житлового комплексу наша компанія уже підписала договори. Тобто вся відповідальність за цей об’єкт на нашій компанії.

Володимир Ляшук, начальник управління капітального будівництва:

— Наше головне завдання — це завести забудовника на цей об’єкт. Адже люди у свій час вклали гроші у будівництво, а квартир так і не отримали. Забудовник заявив, що йому потрібно близько двох років, щоб добудувати цей житловий комплекс. Однак міська рада дала забудовнику три роки — за цей час там має з’явитися дев’ятиповерховий будинок на чотири під’їзди. Також цей забудовник має заплатити понад 1 млн 100 тисяч гривень земельного податку для Рівного. Ці кошти — це борг попереднього забудовника, компанії «ДІСАН».

Володимир Хомко, міський депутат:

— Дуже добре, що знайшовся інвестор, який заявляє, що добудує цей об’єкт. Якби ми на сесії не дали цій компанії в оренду земельну ділянку, то цей довгобуд стояв би ще 15 років. А наше головне завдання в тому, щоб люди мали змогу отримати свої квартири.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також