Забудовник виграв у суді майже гектар землі на Ювілейному

2223 0

Ми у соцмережах:

Такий вигляд ділянка мала взимку

Ще десять років тому міська рада Рівного надала будівельній компанії «Сігірія» в оренду 95 соток землі на Ювілейному — там планувалось зведення багатоповерхівки. Однак забудовник так і не розпочав робіт. Більше того, заборгував місту за оренду землі понад 4 мільйони гривень.

Цей борг компанія виплатила у лютому. А на земельній ділянці саме в той час з’явилися будівельні блоки, які зареєстрували як житловий будинок з вбудованими торговими приміщеннями, що має 5% готовності. Усе це сталося за два дні до сесії, яка відбулася 26 лютого. На цій сесії міськрада відмовилася продовжувати договір оренди землі з «Сігірією».

Тоді товариство оскаржило рішення міськради у Господарському суді Рівненської області. Оскільки забудовник не зміг надати ні погодженого проєкту зведення будинку, ні декларації про початок будівельних робіт, суд відмовив «Сігірії» у позові.

Натомість Північно-Західний апеляційний господарський суд, що знаходиться у Рівному на вулиці Яворницького, став на сторону забудовника — рішення міської ради, якими депутати відмовилися передавати землю в оренду, було визнані недійсними.

Віктор Шакирзян, секретар міської ради:

— Міська рада ще у лютому ухвалила рішення, яким заборонила продовжувати договір оренди із забудовником. Депутати вважали, що відбувається крадіжка землі у громади. Однак це підприємство подало до суду. Повного тексту рішення ще немає. Але запевняю, що міська рада подаватиме на це рішення касацію. Наскільки мені відомо, поліція порушила кілька кримінальних справ. Будуть проведені відповідні експертизи. Бо забудовник розкидав по земельній ділянці блоки та зареєстрував їх як об’єкт незавершеного будівництва.

Роман Денисюк, депутат, член земельної комісії:

— Своїми рішеннями на сесії депутати намагалися максимально протидіяти забудовнику. Адже розуміли, що будівельна компанія хоче провернути схему. Тому спочатку було ухвалено рішення не продовжувати договору оренди, а потім депутати ухвалили рішення про поділ земельної ділянки. Це дозволило замість старого кадастрового номера земельної ділянки сформувати два нових. Однак забудовнику вдалося це рішення оскаржити.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також