Загадковий палій внадився в дитсадок Рівного і палить будиночки

2004 0

Ми у соцмережах:

Загадковий палій внадився в дитсадок Рівного і палить будиночки

У Рівному в дитсадок №16 на вулиці Гоголя, 12, що біля органного залу, вчора, 23 вересня, вночі пожежники гасили пожежу. Горів дитячий декоративний будиночок на майданчику. Виявилося, що його підпалили. І таке тут трапляється вже втретє за останній місяць.

 Про це стало відомо зі щоденного звіту рятувальників. Речник ДСНС області Дмитро Мельник уточнив:

-          Попередня причина пожежі – підпал, на місці було знайдене відповідне пожежне сміття. Справа передана в поліцію.

Територія дитсадка охороняється цілодобово. В нічну пору доби вона зачинена. Завідуюча дошкільним навчальним закладом Інна Андрощук розповіла:

-          За останній місяць це третя пожежа на майданчиках. Палять ціленаправлено декоративні дитячі будиночки. Один з них стояв у нас на території ще з року заснування ДНЗ – 1964, був виготовлений зі зрубу. Цей згорів лише наполовину. Коли сторож побачив його, то він димів. Таке враження, що його хтось підпалив, а потім загасив. Інші будиночки, виготовлені з ДСП, згоріли вщент. Перші два рази сторожі самі гасили пожежі, цього разу довелося викликати рятувальників. Сторож розповів потім, що він з ліхтарем обійшов усю територію і в 21:45 саме зайшов у приміщення, коли глянув у вікно – а там заграва. Вибіг і побачив, що горить.

За словами завідуючої, яка вже 20 років працює в дитсадку, вона не пригадає конфлікту з підлеглими чи батьками, який міг би спровокувати палія на дії. Трьом сторожам закладу вона теж довіряє, каже, що вони не зловживають алкоголем і сумлінно виконують свої обов’язки.

-          Єдине, з чим я бачу якийсь зв'язок, то це з кримінальним інцидентом, який стався на території нашого дитсадка у серпні цього року, - пригадує Інна Андрощук. – Ми тоді вперше відкрилися після карантину, мали всього лише три групи. Діти гуляли ближче до головного входу в той час. Один майданчик знаходився далі і дошкільнята там не гралися. На тому майданчику відділ боротьби з розповсюдженням наркотиків поліції вилучив закладку з накротичними речовинами. Тоді правоохоронці затримали неповнолітнього, який робив там закладку в резиновому колесі. Відео, як він це робив, їм анонімно надіслали. Можливо, хтось, причетний до цієї справи, тепер так мститься дитсадку, хоча ми абсолютно до цього не причетні і навіть уявити собі не могли, що хтось там щось таке робить.

Завідуюча каже, що заява в поліцію написана. У відділі комунікації поліції області розповіли, що наразі вирішується питання про правову кваліфікацію події відповідно до статті 296 частини першої Кримінального Кодексу України («хуліганські дії»).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також