Загальмував об три авто у центрі Рівного: подробиці масштабної ДТП

2250 0

Ми у соцмережах:

Загальмував об три авто у центрі Рівного: подробиці масштабної ДТП

Близько першої ночі в неділю, 23 червня, у центрі Рівного розбилися одразу чотири автомобілі. Винуватця ДТП правоохоронці вирахували швидко: були і свідки, і відеозапис, який зафіксував екстремальну їзду порушника.

Перехрестя вулиць Чорновола, Міцкевича та Соборної — одне з найбільш аварійних у місті. Причина — погана видимість під час повороту ліворуч (з Чорновола на Соборну) та неузгодженість, як нарікають водії, роботи світлофорів. Проте ці обставини не є супутніми причинами нічної ДТП цих вихідних. Як встановили правоохоронці, винен 20-річний водій «Фольксвагена», який не лише розігнався на Соборній, не врахувавши швидкості інших авто, а й не розрахував дистанцію із зустрічним транспортом.

«Фольксваген Пасат» їхав прямо Соборною, з боку ЦУМу. На перехресті авто, за кермом якого був молодий рівнянин, влетіло у задню частину мінівена «Рено Трафік» та підбило «Ауді», яке стояло на Соборній, пропускаючи зустрічні авто, щоб повернути наліво, на вулицю Міцкевича. Від удару «Ауді» розвернуло, по інерції воно зачепило четверте авто — ВАЗ, що їхав Соборною з боку драмтеатру. «Фольксваген» після удару виїхав на зупинку транспорту на майдані Незалежності. На щастя, о першій ночі людей там не було. Водії авто у цій ДТП також не постраждали.

— На 20-річного водія інспектори склали протокол за ст. 124 КУпАП (порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів), оскільки він не був уважний за кермом, не обрав безпечної швидкості та не дотримувався під час руху безпечної дистанції. Та винесли постанову за ч. 1 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом без поліса обов’язкового страхування). Також патрульні склали акт про пошкодження вулично-шляхової мережі, — прокоментувала речниця управління патрульної поліції Рівненської області Оксана Юрченко.

Покарання за вчинену ДТП, відповідно до складених патрульними постанов, для водія «Фольксвагена» буде незначним: 425 грн штрафу або, якщо суд вирішить за доцільне, позбавлення права керування транспортними засобами на термін від шести місяців до одного року.

Додамо, щоб зробити перехрестя у центрі Рівного безпечнішим, патрульна поліція рекомендувала міській владі реконструювати там світлофори, зробивши затримки, встановивши дублюючі світлофори та змінивши циклограми. Міське управління ЖКГ ще на початку року підготувало перелік світлофорів у місті, зокрема у центрі, які давно потребують модернізації. Проте коштів на їхню заміну міська рада так і не виділила.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також