Росія мріє вдарити по мостах західних областей, а Україна – по керченському

2804 0

Ми у соцмережах:

Росія мріє вдарити по мостах західних областей, а Україна – по керченському

У російських Telegram-каналах з’явилася інформація щодо отримання росіянами «повного і точного списку координат залізничних мостів заходу України».

Центр протидії дезінформації при РНБО України попереджає: окупант може планувати обстріл залізничної інфраструктури західних регіонів України.

Адже відомості щодо місць розташування об’єктів залізничної інфраструктури України, зокрема щодо віадуків та мостів, ніколи не були державною таємницею та перебувають у вільному доступі.

Однак експерти Центру протидії дезінформації  не виключають, що такі інформаційні вкиди можуть бути частиною ворожої інформаційно-психологічної операції, спрямованої на нагнітання панічних настроїв серед українців, що перебувають в західних регіонах. Однак зважаючи на погрози щодо атак на натівські колони зі зброєю для України, не можна повністю виключати можливості реалізації такого плану.  

Натомість українці в соцмережах пропонують ЗСУ знищити Керченський міст -  міст через Керченську протоку, яка з’єднує Росію з окупованим нею півостровом. Через нього, зокрема, РФ перекидає свої війська й техніку на територію Криму, а потім і на південь України.

Радіо Свобода повідомляє, що секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов заявив, що якщо з’явиться можливість, то удар по мосту через Керченську протоку, який Росія звела після окупації Криму, буде завданий.

- Якби ми мали можливість це зробити, ми б це вже зробили. Якщо буде можливість це зробити, ми це обов’язково зробимо, – сказав Данілов в ефірі «Радіо НВ» 20 квітня, відповідаючи на запитання про можливість удару по Кримському мосту.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також