Загиблим захисникам з Рівного «Почесного громадянина міста Рівного»

540 0

Ми у соцмережах:

Загиблим захисникам з Рівного «Почесного громадянина міста Рівного»

Відповідне рішення члени профільних управлінь ухвалили на відповідній комісії.

Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян зазначає, одне з найголовніших на сьогодні завдань - увічнити подвиг бійців, які поклали своє життя за незалежність нашої держави. Тож, рішення однозначне, як і минулого року, звання “Почесний громадянин міста Рівного” отримають виключно солдати та офіцери Збройних Сил України, які загинули в боротьбі з російськими окупантами.

Рівнянам, які поклали своє життя, захищаючи Україну від російських окупантів, посмертно присвоять звання "Почесного громадянина міста Рівного". Таке рішення сьогодні прийняли на відповідній комісії спільно з депутатами та представниками профільних управлінь. Звання буде присвоєно військовим, які загинули, захищаючи незалежність, цілісність і суверенітет України, які мешкали на території Рівненської громади. Окрім цього, як і минулого року, кожній родині полеглих Героїв з місцевого бюджету буде здійснено одноразову виплату у розмірі 20 тисяч гривень”, - каже Віктор Шакирзян.

Крім того, за його словами, членами комісії було прийнято рішення також здійснити грошову виплату такого ж розміру (20 тисяч гривень) сім’ям тих захисників, які полягли у боях з ворогом до повномасштабного вторгнення під час проведення АТО/ООС на сході України 2014-2022 років, і які отримали відповідне почесне звання.

Одне з наших найважливіших завдань сьогодні - це зберегти пам'ять про подвиг тих, хто віддав своє життя, захищаючи нас з вами, захищаючи Україну і, в тому числі, своє рідне місто. Тож вирішили надати грошову допомогу з міського бюджету також родинам тих наших Героїв, які загинули в боях з окупантами до повномасштабного вторгнення. Це буде справедливо, адже вони першими зустріли ворога і не тільки зупинили його, але й звільнили низку українських міст” - зазначив Віктор Шакирзян.

До слова, відповідний проєкт рішення буде винесений на одне з найближчих засідань міськради Рівного, а вручення відзнак родинам загиблих героїв традиційно відбуватиметься в рамках відзначення Дня міста Рівного у останню неділю серпня.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також