Загинули на одному переході. З різницею у 10 місяців

2325 0

Ми у соцмережах:

Загинули на одному переході. З різницею у 10 місяців

На нерегульованому пішохідному переході у Здолбунові на вулиці Шевченка поліцейська, яка була не на службі, збила 58-річну Тетяну Зражевець — від травм вона померла у лікарні. Цього ж року у січні на цьому ж місці загинув її чоловік Василь — також від травм, отриманих в ДТП. В обох випадках водії казали, що не помітили пішоходів. На переході немає розмітки та світлофора, лише відповідний вказівник.

Коли у січні на цьому переході автобус збив 53-річного Василя, це списали на випадковість, бо тоді відбувалися відключення світла, а дорога була неосвітлена. Але 21 жовтня трагедія повторилася уже з його дружиною Тетяною, яка поспішала на роботу. Водійка позашляховика «Nissan X-Trail» о 19:40 не помітила жінку, яка переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу. В результаті удару Тетяна отримала тяжкі травми, тому її одразу госпіталізували у реанімацію. Але наступного дня о 7:30 вона померла.

Катерина Герасимчук, речниця теруправління Державного бюро розслідувань:

За кермом авто, яке збило 58-річну жінку, була працівниця правоохоронних органів. Було проведено огляд, який показав, що на момент ДТП водійка була твереза.

Катерина Зражевець, родичка загиблої:

Наша мати йшла на роботу на нічну зміну. Однак, на жаль, не дійшла. Коли у січні на цьому ж місці збили нашого батька, то пояснювали, що винне у цьому відключення світла. Мовляв, тоді вулиці освітлювалися лише фарами автомобілів. Через це й водій не побачив пішохода. Однак цього разу відключень світла не було... Я не фахівець з облаштування переходів. Але цей пішохідний перехід — це доволі людне місце. Адже він знаходиться недалеко від входу в гідропарк. Цим пішохідним переходом часто користуються діти, які йдуть на заняття спортом до спорткомплексу. Влітку цією дорогою люди йдуть до озера, щоб покупатися.

Міська влада Здолбунова обіцяє в наступному році встановити на пішохідному переході світлофор. Бо для цього ще потрібно виготовити проєкт та виділити гроші на його встановлення.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також