Загинув не на війні, а під колесами автомобіля п’яного водія у Рівному

1704 0

Ми у соцмережах:

Загинув не на війні, а під колесами автомобіля п’яного водія у Рівному

27-річний Артем Фурманчук останні 10 років служив у війську, останнім часом — був на війні на сході України. Додому на новорічно-різдвяні свята в Костопіль приїхав на тиждень. Тут у нього мама, брати і сестри, адже хлопець — сьомий син в багатодітній родині, яка виховує 11 дітей. Проте на Донбас військовослужбовець уже не повернеться, бо знайшов свою смерть на мирній землі — в Рівному, під колесами авто п’яного 24-річного водія, колишнього помічника ексдепутата.

Артем ФурманчукАртем приїхав до найменшої сестри Діани Мартинович в Рівне зустріти Новий рік.

— Він — життєрадісна людина, ми разом зустрічали Новий рік! Не знаю, як так сталося… Останні 8 місяців він був на передовій, тож пішов погуляти містом. Коли не з’явився вранці, ми забили на сполох. Почали перевіряти лікарні та знайшли Артема в реанімації. Перелом кісток хребта, повністю роздроблена гомілка, струс головного мозку та крововилив… — розповіла Діана.

Артем так і не прийшов до тями та помер о 9-й ранку 2 січня. Пізніше стали відомі обставини трагедії. О третій ночі армієць переходив дорогу у невстановленому місці в центрі Рівного. На високій швидкості його зніс легковик марки «Audi». Свідками смертельного наїзду стали… патрульні. Легковик рухався на шаленій швидкості, і водій за кермом після зіткнення не зупинився, а продовжив рух. Патрульні намагалися зупинити порушника. Проте водій став втікати центральною вулицею. На вулиці Дорошенка поліцейським вдалося його затримати. За кермом виявився 24-річний Роман Головин, житель Бармаків, а в салоні — його друг.

Марія Юстицька, речниця поліції:

— І водій, і пасажир поводилися неадекватно, агресивно, тому було застосовано кайданки. Відповідно до огляду на стан сп’яніння, водій перебував у стані алкогольного сп’яніння — алкотестер показав 2,10 проміле.

Водій «козиряв» посвідченням помічника депутата Рівненської облради Олександра Корнійчука. Воно вже не дійсне, повідомив журналістам «Сьогодні» ексдепутат. Він сам шокований вчинком Романа: з його слів, юнак активно займався спортом і ніколи не вживав спиртне. Віднедавна займався перепродажем авто зі США.

Я нічого не пам’ятаю, бо був у шоковому стані. Прошу вибачення у потерпілих, — сказав 4 січня Роман Головин під час судового засідання, на якому йому обирали міру запобіжного заходу.

Адвокат наполягав на домашньому арешті, бо його підзахисний «розкаюється і співпрацює зі слідством». Проте його на 2 місяці відправили в СІЗО. Головину загрожує за скоєне 10 років тюрми.

Артема Фурманчука ховали в Костополі у військовій формі. Десята Гірсько-штурмова бригада, в якій він служив, опублікувала допис: «Герої не вмирають! На щиті… Сьогодні ми прощаємось зі старшим солдатом Фурманчуком Артемом Миколайовичем, який пішов з життя 02.01.2022 року внаслідок ДТП. Спи спокійно, друже. Нехай земля буде тобі пухом. Вічна пам’ять!».

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також