Закарпатці хочуть стажуватись в Італії. Рівняни пообіцяли їм посприяти

1117 0

Ми у соцмережах:

Закарпатці хочуть стажуватись в Італії. Рівняни пообіцяли їм посприяти

Вивчала роботу обласного кардіологічного диспансеру під час відвідин Закарпатської області делегація Рівненщини на чолі із заступником голови облдержадміністрації Світланою Сад.

Він є одним із дев’яти аналогічних закладів в Україні. Держава забезпечила кардіологічний диспансер сучасним обладнанням та виділила цьогоріч 5 мільйонів гривень на закупівлю медикаментів. Тож у закладі, розрахованому на 126 ліжок, оперують та лікують хворих безкоштовно. Водночас спілкування зі світовими фахівцями кардіохірурги Закарпаття на відміну від рівненських колег не мають. Заступник голови облдержадміністрації Світлана Сад пообіцяла посприяти результативним переговорам з італійцями, адже, впевнена, молоді та ініціативні кардіохірурги Закарпаття прагнуть до самовдосконалення. Відтак, після технічного підсилення відділення серцево-судинної хірургії Рівненської обласної клінічної лікарні вони могли б попрактикувати спільні операції із нашими лікарями. Фахівці Закарпатського обласного кардіологічного диспансеру натомість пообіцяли поділитися власним досвідом із рівненськими колегами.

Довідка «РВ» Безкоштовне стажування в провідних італійських клініках вже пройшли кардіологи, неонатологи, неврологи, онкогематологи обласної дитячої лікарні. А в цьому місяці готують до закордонного навчання рівненських медсестер.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також