«Західний вогонь» нарешті заявився в єврокубки

831 0

Ми у соцмережах:

«Західний вогонь» нарешті заявився в єврокубки

Рівненська команда з ігрових видів спорту цього року може вперше взяти участь у європейських кубках. Якщо ніщо не завадить, то першопрохідцем стане жіноча команда із софтболу «Західний вогонь». Дівчата Володимира Судимака давно вже мали на це право, адже п’ять років поспіль вони чемпіонки України, але весь час відмовлялися, бо не мали потрібних коштів.

Цього разу участь підтвердили теж не одразу. Чекали, де Європейська федерація софтболу призначить турнір. Якби їхати довелося до Росії чи Італії, розповів головний тренер «Західного вогню» Володимир Судимак, то, найімовірніше, відмовилися б. Втім, місцем проведення обрали Болгарію, після чого представники «Західного вогню» майже одразу підтвердили участь і заплатили внесок.

— До Болгарії вирішили їхати, бо це порівняно доступно фінансово, а ще з керівником місцевої команди ми добре знайомі, — розповів головний тренер «Західного вогню» Володимир Судимак. — Для нас це дуже важливо, адже ще з 2013 року, коли ми виграли Кубок України, мали право брати участь у Єврокубку, але весь час не складалося. Участь у таких змаганнях є дуже важливою і для молоді, й для дівчат, які вже давно в нашій команді.

— Чи знайшли джерела фінансування?

— Розраховуємо на спонсорів. Також будемо серед рівнян продавати свою атрибутику.

Відбірковий турнір Європейського кубка (така назва трофею) відбудеться 17–22 серпня. Щоб потрапити до еліти, рівнянкам потрібно буде посісти перше місце. Суперниці — представниці Болгарії, Німеччини, Данії, Польщі, Австрії та Ізраїлю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також