Захисник ворожого розвідника-диверсанта просив суд зменшити клієнту у п`ять разів суму застави, щоб той зміг вийти на волю

1188 0

Ми у соцмережах:

Захисник ворожого розвідника-диверсанта просив суд зменшити клієнту у п`ять разів суму застави, щоб той зміг вийти на волю

1 мільйон 51 тисячу гривень — саме такий розмір застави визначив місцевий суд як альтернативу для запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб, обраного 43-річному одеситові Олександру Безручку. Слідчі підозрюють чоловіка у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України.

Рівненський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу захисника підозрюваного на ухвалу слідчого судді суду першої інстанції від 14 вересня, якою задоволено клопотання про обрання громадянинові, підозрюваному у державній зраді та у закінченому замаху на вчинення диверсії, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, а також визначено альтернативний запобіжний захід — заставу в розмірі 500 прожиткових мінімумів доходів громадян для працездатних осіб.

В апеляційній скарзі йшлося про зменшення розміру застави до 100 прожиткових мінімумів доходів громадян для працездатних осіб.

Із матеріалів справи вбачається, що органи досудового розслідування підозрюють громадянина Б. у тому, що він, співпрацюючи з органами ФСБ Російської Федерації, проводив розвідувально-підривну діяльність на території України. Підозрюваний займався збором інформації про одну із військових частин Одеської області, а також готував підрив об’єкта в Гощанському районі, який має важливе народногосподарське значення. Злочинний умисел чоловік не довів до завершення з причин, які від нього не залежали.

Проти задоволення апеляційної скарги захисника підозрюваного виступив прокурор, вважаючи судове рішення суду першої інстанції законним та обґрунтованим. Нагадав суду, що затриманий раніше судимий за вчинення корисливих насильницьких злочинів, наразі підозрюється у вчиненні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України. Наполягав на залишені ухвали слідчого судді місцевого суду без змін.

Рівненський апеляційний суд заслухавши думку захисника та підозрюваного, доводи прокурора, прийшов до висновку про залишення ухвали слідчого судді Рівненського міського суду від 14 вересня без змін, апеляційної скарги захисника підозрюваного — без задоволення. У разі невнесення визначеної судом застави, підозрюваний під вартою перебуватиме до 11 листопада 2020 року, повідомила пресслужба Рівненського апеляційного суду.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також