Захист чи шкода?

1133 0

Ми у соцмережах:

Захист чи шкода?

Влітку, у період яскравого сонця, захистити очі допоможуть сонцезахисні окуляри. Але, виявляється, вони можуть бути в деяких випадках небезпечними для здоров’я органів зору. Це можливо в таких випадках:

Темні окуляри без достатнього рівня захисту від ультрафіолету. Це буває тоді, якщо на лінзи нанесено тільки тонування, без захисного покриття. Небезпека в тому, що в таких окулярах зіниці розширюються і залишаються беззахисними перед УФ-променями, які проходять крізь лінзу. Це загрожує розвитком катаракти і неприємними відчуттями в очах.

Неправильно підібраний колір тонування може спричинити дискомфорт і підвищену втомлюваність очей. Мова йде про червоне, оранжеве і рожеве тонування — вони негативно впливають на органи зору і сприяють подразненню нервової системи.

Якщо сонцезахисні окуляри носять люди з низьким рівнем зору. Затемнені лінзи найчастіше знижують контрастність картинки, з поганим зором ситуація стає критичною. Якщо ви хочете носити темні окуляри, варто надягати на очі контактні лінзи — очі потребують постійної стовідсоткової корекції зору. Отож головне — правильно підібрати окуляри, враховуючи індивідуальні особливості. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також