Захист від сонця: спрей чи крем

1301 0

Ми у соцмережах:

Захист від сонця: спрей чи крем

Все ближче літо, відпустка і… обгорілі плечі. Фахівці зазначають, що сонцезахисні властивості продуктів, які наносяться (крем) і розпорошуються (спрей), абсолютно однакові. Але за умови, якщо дотримуватися правил їхнього застосування.

По-перше, засіб не працює поодинці. Так, він значно знижує ризик раку шкіри і фотостаріння, але важливо ще й перебувати в тіні в пікові години, оновлювати крем після купання і одягати головний убір.

По-друге, його потрібно наносити заздалегідь. Найчастіше ми робимо це вже на пляжі або коли відчуваємо, що шкіра починає «пригоряти» — і це велика помилка. Для повноцінного захисту після нанесення воді в складі потрібен час, щоб випаруватися з поверхні шкіри, залишивши лише захисну плівку. Оптимальний час нанесення — за 15?20 хв. до виходу на вулицю.

По-третє, важливо наносити засобу достатньо. І якраз тут починаються відмінності між кремом і спреєм: кремові засоби ми, як правило, мажемо ретельніше. Якщо ж вам більше подобається аромат спрею або ви вже його купили, то лікарі радять розпилювати його на долоні, а потім розтирати.

По-четверте, сонцезахисний засіб вимагає постійного оновлення. Рекомендується наносити крем кожні дві години, якщо ви перебуваєте під прямими сонячними променями, і оновлювати після кожного занурення у воду. Причому, навіть за умови, що крем водостійкий.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також