Захист від стресу

1409 0

Ми у соцмережах:

Захист від стресу

Результати досліджень свідчать, що фізичні вправи зменшують стрес і занепокоєння. Річ у тім, що під час занять спортом в організмі людини виробляється гормон серотонін, який називають «гормоном щастя». Саме він відповідає за гарний настрій після тренувань.

Як не дивно, але фізичні вправи допомагають розслабитися. Досвідчені атлети говорять в таких випадках про ейфорію після занять. Крім того, заняття спортом змушують пишатися собою: замість лежання на дивані за переглядом телепрограм людина пішла у спортзал і тренувалась. У такі моменти кожен відчуває себе «крутим» і впевнений, що впорається з будь-якими труднощами. Це важливий пункт для досягнення впевненості в собі.

Ще один плюс від фізичних вправ — це покращення зовнішнього вигляду. Адже регулярні тренування зміцнюють м'язи і тримають у тонусі все тіло. І людина буде задоволена тим, як вона виглядає, а це важлива складова профілактики стресу.

Крім того, тренування в помірних кількостях і в «правильний» час доби допомагають поліпшити сон. Якісний відпочинок вночі дозволяє контролювати емоції, а це ще один доказ того, що фізичні вправи допомагають знизити стрес.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також