Захворіти на COVID-19: враження рівненської журналістки

2156 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

У журналістки державної телерадіокомпанії з Рівного підтвердили коронавірус, інфікувався і її хлопець. Через це працівники обласної філії мовника відсьогодні працюють дистанційно.

 Сама журналістка описала для UA:Рівне перебіг хвороби та симптоми, які викликає вірус.

"Відчуття, схожі на ті, що під час грипу: почало ломити в тілі і стрімко росла температура, піднялась до 38,3. Наступні два дні я тільки й збивала її "Парацетамолом", відчувалось знесилення. На третій день стан покращився, температура майже не піднімалася, але все ще відчувала слабкість.

Ізольовуватися мені не було де, тож коли на 5-й день захворів мій хлопець, – а у нього стійкий імунітет до всіляких вірусок і грипів, – то зрозуміла, що це. І взагалі, думаю, у період пандемії, маючи симптоми, самозаспокоювати себе думкою, що це точно не коронавірус – небезпечно для себе самого і тих, хто поруч", – розповідає журналістка.

"ПЛР-аналіз – швидкий і неприємний. Якщо тебе температурить, то лаборант приїжджає додому: все, як належить – костюм захисту, маска, рукавиці, окуляри. Ну і сумка з пробірками. Дві палички, схожі на ті, що ми ними чистимо вуха, засовують в обидві ніздрі глибоко (мені було боляче, хлопцеві – ні) і в рота. А далі – довгих два-три дні очікування на дзвінок.
Першими зателефонували з поліції, повідомили про результат, перепитали про контакти, чи сидимо дома, де працюємо, коли виходили в люди. А потім сімейний лікар, який спитав, як почуваємося".

"На 11-й день хвороби я вже відчуваю себе майже здоровою. Щоправда, нюх повністю ще не повернувся і трохи турбує кашель".

"Відверто: я зраділа, коли дізналася, що це саме коронавірус. Тому що, усвідомлюючи, яким може бути перебіг хвороби і наслідки, я тішилася, що саме так перехворіла. І є надія, що у людини з’являється імунітет і вже вдруге ця зараза не причепиться. Хоча, моя мама дуже злякалася, і злякав її саме діагноз, а не те, як я хворіла
".

Поради:

"Найперше хочу попросити тих, хто це читає: не стигматизуйте людей, які мають підозру чи вже діагноз. Надмірний інтерес, за яким ховається страх, від сусідів чи колег – це дуже неприємно. Усі ж розуміють, що як не оберігайся – а підчепити цю заразу легко. Втім, через сусідські двері цей вірус не передається, просто дотримуйтеся елементарних санітарних норм.

Ну а, по-друге: не легковажте. Відчули симптоми – телефонуйте лікарю та ізолюйтеся. Для мене то був найбільший страх – заразити когось із колег чи друзів, адже у кожного є старші родичі. І якщо ваші лікарі відверто "морозяться" направляти вас на ПЛР-дослідження, то вимагайте, дзвоніть на гарячу лінію РОДА, будь-куди, аби точно впевнитися, що це і не поширювати вірус далі. А ще – не бійтеся. Бо від почутого діагнозу вам може стати гірше, ніж від симптомів
".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також