Залишили без премії через «містичне відрядження»

1636 1

Ми у соцмережах:

Ольга Криж

Оголошено догану Ользі Криж, директорці обласної станції юних туристів. Розпорядження про це підписав голова облради Олександр Данильчук, заодно і позбавивши її премії. Таке покарання — за порушення, які виявило під час перевірки управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області. Обласна станція юних туристів — у підпорядкуванні облради, яка й призначила Ольгу Криж у грудні 2017 року на посаду директорки.

До аудиторів на керівництво станції юних туристів надійшла скарга — щодо використання коштів на відрядження. Як встановили аудитори, відповідно до наказів станції 10 липня, а також 6 та 10 серпня минулого року працівників станції начебто відправляли у відрядження до Києва та Херсона службовим автобусом «Youtong». Проте, як написало управління у листі до облради, «планом роботи на 2018 рік екскурсійних чи інших заходів у Києві та Херсоні не було передбачено, документальне підтвердження участі у будь-яких заходах у цих містах не підтверджено». А Центр туристично-краєзнавчої творчості учнівської молоді у Херсоні аудиторам взагалі не підтвердив, що у серпні 2018 року до нього приїздила делегація з Рівного. «Поїздки до Києва та Херсона не відповідають статутній діяльності», — резюмувало управління Держаудитслужби до облради.

Ольга Криж, яка є також депутаткою Рівненської міської ради, зазначає:

— Порушення невеличкі, спрацював людський фактор — таке часто трапляється у комунальних закладах. Директоркою станції я працюю трохи більше року, а нюанси, які встановили аудитори, пов’язані з діяльністю закладу за останніх три роки. Проте несе відповідальність той керівник, який зараз. Ми подаватимемо звернення до облради, щоб скасувати догану.

Контракт з Ольгою Криж укладено до кінця 2020 року. У 2018 році директорка станції юних туристів отримала 217 тис. грн зарплати, що близько 18 тис. грн на місяць. Без премій сума виплат буде меншою. Чоловік пані Криж, Юрій Сухий, який також є депутатом Рівненської міськради, з минулого року працює під керівництвом дружини — влаштувався водієм на станцію юних туристів. Торік його зарплата склала 45,6 тис. грн.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також