Залишилося перейменувати чотири вулиці Рівного

1081 0

Ми у соцмережах:

У краєзнавчому музеї збирають колекцію вивісок із назвами вулиць, які після перейменування втратили актуальність

Минулого четверга на сесії міськради депутати перейменували ще кілька вулиць. Тож вул.Рилєєва тепер стала Гетьманською, вул.Олександра Кондратьєва — Солов’їною, вул.Ушинського — Софії Русової, а провулок Ушинського — провулком Софії Русової. Найбільше суперечок було навколо нової назви вулиці Гагаріна. Експертна комісія вирішила назвати її на честь Василя Червонія, а депутат Павло Алексєвич несподівано запропонував увічнити пам’ять загиблого рівненського бійця Віталія Магеля. Зрештою, все-таки перейменували на вул.Червонія.

За останні роки у Рівному декомунізували і дерусифікували назви кількох десятків вулиць, провулків, скверів. Доки мешканці перейменованих вулиць звикають до нових назв, інші запитують — а скільки ж іще залишилося перейменувати?

Андрій Жив’юк, історик, член комісії з питань найменування міських об’єктів:

— Наразі на розгляді комісії залишилося усього дві вулиці у Рівному, щодо яких не можемо дійти згоди. Це Ювілейна ( її мали перейменувати на вулицю Хіміків - РВ) та Лєскова — мешканцям останньої не подобаються пропозиції експертів, яку запропонували назвати Куток. Можливо, в подальшому будуть ще якісь об’єкти, які потрібно перейменувати. Але поки це все. Що ж до назв нових вулиць у мікрорайонах, що будуються, є домовленість називати їх іменами рівненських захисників, полеглих на війні.

Олена РАКС.

У четвер, 27 жовтня, стало відомо, що перейменувати у Рівному збираються уже чотири вулиці. Про це розповів секретар міської ради Віктор Шакирзян:

 - Замість вулиці "Ювілейної", названої свого часу на честь 50 річниці створення Радянського Союзу, ця вулиця буде носити ім’я рівнянина, одного з керівників Територіальної оборони Рівненщини, справжнього українського Героя, що поклав своє життя в боротьбі з окупантами Віталія Магеля. Таке рішення за поданням депутатів міської ради Павла Алексєвича та Юрія Осіпчука одностайно сьогодні ухвалила Комісія з питань найменування міських об'єктів, встановлення пам'ятних знаків, меморіальних та анотаційних дощок на території міста Рівного. Впевнений, таке рішення так само одностайно підтримають і депутати Рівнеради. Крім того вирішили: перейменувати вулицю Спартака на вулицю Рівненського просвітянина Михайла Борейка; перейменувати вулицю Кубанська на вулицю Холодноярівська, на честь українських повстанців, що боролися з комуністичним терором у центральній Україні. А також, перейменувати вулицю Лєскова на вулицю Святкова.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також