Залізничний вокзал: кіосків уже нема, на черзі – білборди

3403 0

Ми у соцмережах:

Залізничний вокзал: кіосків уже нема, на черзі – білборди

На площі біля залізничного вокзалу щезли 6 з 9 кіосків, в яких торгували вуличною їжею, кавою, газетами та іншими товарами. Не всім рівнянам та гостям міста це до вподоби, адже зручно, коли є де перекусити, поповнити рахунок та зняти готівку в очікуванні потяга. Щоправда, звільнений від барвистих торгових точок вокзал тепер має більш презентабельний вигляд.

Заступник міського голови Віталій Герман пояснив:

– При міській раді діє постійна депутатська комісія, яка засідає раз на місяць і розглядає питання, які стосуються законності встановлення в місті тимчасових торгових споруд. На останньому її засіданні було прийнято рішення рекомендувати міськвиконкому знести такі споруди на залізничному вокзалі, оскільки вони псували його вигляд. Завдяки оперативності керівництва вокзалу, до відома якого дійшли наші рекомендації, власники торгових точок добровільно самі їх прибрали. Нам не довелося втручатися та зносити їх в примусовому порядку. Тож кошти міського бюджету підуть не на демонтаж, а на інші важливі для міста цілі.

За словами заступника міського голови, ділянка, на якій стояли кіоски, перебуває в постійному користуванні ПАТ «Укрзалізниця». Кіоски знаходилися на ній незаконно, оскільки їхні власники не мали паспортів прив’язки — документів, які узаконюють їхнє право торгувати на ділянці, незалежно від її форми власності. Їх видає міське управління містобудування та архітектури. Проте навіть якби власники звернулися в управління за такими дозволами, то не отримали б їх.

— Територія навколо вокзалу з цими кіосками мала вигляд «шанхаю», а тепер вона облагороджена, — говорить Віталій Герман. — Ми переконані, що для таких споруд вокзал — не місце, як і для рекламних білбордів, за які візьмемося трохи пізніше. Окрім того, з 1 вересня почали діяти нові містобудівні норми, прийняті урядом, відповідно до яких ні тимчасові торгові споруди, ні рекламні білборди не можуть знаходитися на тротуарах. Хочете торгувати продуктами, газетами чи кавою — орендуйте площу в торговому центрі біля вокзалу чи будь-якому іншому приміщенні поблизу.

На залізничному вокзалі залишилося три кіоски, які ще не прибрали. Проте вони там стоять незаконно, а тому те, що їх приберуть, — питання часу, запевняє Віталій Герман.

Точки продажу зникли не лише біля вокзалу, а й в самій будівлі. Йдеться про торговців газетами, а також термінали й банкомати. Рівняни скаржаться, що тепер потрібно шукати, де зняти готівку та придбати журнал, щоб почитати в дорозі. Заступник міського голови запевнив, що ніяких рішень щодо цих торгових точок міська влада не приймала. Начальник рівненського залізничного вокзалу Олександр Мулявка повідомив, що відповідне рішення прийняло керівництво ПАТ «Укрзалізниця» в Києві, і коментувати його він не уповноважений.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також