Залужний назвав п’ять пунктів для перемоги над Росією

1045 0

Ми у соцмережах:

Залужний назвав п’ять пунктів для перемоги над Росією

Лише завдяки поєднанню усіх родів військ, які діятимуть як єдине ціле, можливо перемогти Росію.

Тому головнокомандувач українських військ Валерій Залужний у своєму блозі для Economist перечислив усе, що йому необхідне для повної перемоги.

Контроль повітря

 

- Контроль над небом необхідний для великомасштабних наземних операцій. На початку війни у нас було 120 бойових літаків. З них лише одна третина була придатна до використання. Військово-повітряні сили Росії зазнали величезних втрат, і ми знищили понад 550 систем протиповітряної оборони. Але вони зберігають значну перевагу над нами та продовжують створювати нові ударні ескадрильї. Ця перевага ускладнила нам просування вперед. Російські системи протиповітряної оборони все більше заважають нашим літакам літати. Наша протиповітряна оборона робить те саме з Росією, - пише український генерал.

 

Тому, окрім літаків, на перший план зараз вийшли дрони. Україні необхідно наносити масовані удари з використанням приманок і ударних безпілотників, щоб перевантажити системи протиповітряної оборони Росії.

Разом з тим, українська армія за допомогою власних дронів-мисливців з сітками має полювати на російські дрони.

ЗСУ мають використовувати сигнальні приманки, щоб збивати російські крилаті бомби, а вночі за допомогою стробоскопів засліплювати теплові камери російських безпілотників.

Радіоелектронна боротьба

Другим пріоритетом є радіоелектронна боротьба (РЕБ). Йдеться про глушіння сигналів зв’язку та навігації.

- РЕБ — ключ до перемоги у війні безпілотників. За останнє десятиліття Росія модернізувала свої РЕБ, створивши новий рід армії та створивши 60 нових видів техніки. У цьому він нас перевершує: 65% наших платформ постановки перешкод на початку війни були вироблені ще за радянських часів, - пише Залужний.

Той просить у союзників надати доступ до своєї електронної розвідки, а український оборонний комплекс має наростити виготовлення систем РЕБ проти безпілотників. Виробництво має бути як в Україні, так і за кордоном.

Перевага в артилерії

У цій війні артилерійський, ракетний і ракетний вогонь становить 60-80% усіх військових завдань. Минулого року українська армія почала успішно вражати російську артилерію за допомогою снарядів «Екскалібур», які мають GPS-наведення. Але їх ефективність зараз низька через радіоелектронну боротьбу росіян.

Також окупанти покращили свій контрбатарейний вогонь за допомогою ударних дронів «Ланцет», які працюють разом із розвідувальними безпілотниками.
 

- Наразі нам вдалося досягти паритету з Росією за рахунок меншої кількості більш точної вогневої потужності. Але це не може тривати вічно. Тому нам треба створити наші місцеві поля GPS — використовуючи наземні антени, а не лише супутники — щоб зробити наші високоточні снаряди більш точними. Також нам треба використовувати безпілотники-камікадзе для ударів по російській артилерії. Окрім цього, треба просити у партнерів більше якісного артилерійсько-розвідувального обладнання, яке може виявляти російські гармати, - стверджує головнокомандувач української армії.
 

Розмінування

На початок вторгнення в української армії було застаріле обладнання для розмінування. Однак тепер навіть норвезькі танки для розмінування та ракетні пристрої для розмінування недостатніми з огляду на масштаби російських мінних полів, які місцями простягаються на 20 км.

- Нам потрібні датчики, схожі на радар, які використовують невидимі імпульси світла для виявлення мін у землі, і системи виведення диму, щоб приховати діяльність наших підрозділів з розмінування. Ми можемо використовувати реактивні двигуни зняті зі старих літаків, водомети чи касетні боєприпаси, щоб пробивати мінні загородження, не закопуючись у землю. Також нові типи тунельних екскаваторів, які використовують плазмові пальники для буріння тунелів, - роздумує Залужний.

Покращення мобілізації

Росія не змогла використати свою величезну перевагу в живій силі, тому що Володимир Путін стурбований тим, що загальна мобілізація може спровокувати політичну кризу.

Однак й в України є проблеми. Адже Росія може вдарити по полігонах, де тренуються українські мобілізовані. Окрім цього, в українському законодавстві є прогалини, які дозволяють чоловікам ухилитися від мобілізації.

- Ми запроваджуємо єдиний реєстр призовників. Маємо розширити категорію громадян, які можуть бути призвані на збори чи за мобілізацією. Також ми запроваджуємо «бойове стажування», яке передбачає розміщення новомобілізованих та навчених особового складу в досвідчених передових підрозділах для їх підготовки, - завершує Залужний.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також