Залужний сказав, що потрібно, аби розбити новий наступ Путіна

1127 0

Ми у соцмережах:

Залужний сказав, що потрібно, аби розбити новий наступ Путіна

Мобілізація у Росії спрацювала, а усі розповіді про проблеми неправдиві.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний переконаний, що зараз російський диктатор Володимир Путін готується до нового широкомасштабного наступу, повідомляє «Economist»:

- Російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки серйозні, що ці люди не будуть боротися. Вони будуть. Велить їм цар воювати, і вони воюють. Я вивчав історію двох чеченських воєн – було те саме. Можливо, вони не настільки добре оснащені, але вони все одно становлять для нас проблему. За нашими оцінками, у них є резерв 1,2-1,5 млн осіб. Росіяни готують близько 200 тис. нових військових.

Нам треба створити резерви і підготуватися до війни, яка може відбутися в лютому, в кращому випадку в березні, а в гіршому — наприкінці січня. Може початися не на Донбасі, а в напрямку Києва, в напрямку Білорусі, не виключаю і південного напрямку.

Українське командування уже передало союзникам усі розрахунки про те, скільки насправді потрібно зброї. Адже Україна постійно отримує набагато менше від того, що потрібно.

- Нам потрібні танки, потрібні бронетранспортери, БМП. А боєприпаси нам потрібні. Зверніть увагу, я зараз не говорю про F-16.

Я знаю, що можу перемогти цього ворога. Але мені потрібні ресурси. Мені потрібно 300 танків, 600-700 БМР, 500 гаубиць. Тоді, думаю, цілком реально вийти на рубежі 23 лютого. Але двома бригадами я не зможу. Я отримую те, що отримую, але це менше, ніж те, що мені потрібно. Ще не час звертатися до українських солдатів так, як звертався Маннергейм до фінських солдатів
, - говорить генерал Залужний.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також