Замість болота у Квасилові буде житло і школа

2405 0

Ми у соцмережах:

Замість болота у Квасилові буде житло і школа

Після об’єднання з Рівним селище Квасилів продовжує активно розвиватися. Ще не завершилося будівництво нового житлового комплексу як стало відомо, що у місці, де раніше було болото, у майбутньому планується зведення цілого кварталу. Зі свого боку, місто пообіцяло побудувати невелику школу. Однак це відбудеться ще не скоро, бо для цього кількість мешканців селища має зрости в рази.

Зараз нове будівництво триває неподалік в’їзду в селище. Раніше ця територія була нікому не цікава через ґрунтові води, які її затоплювали. Тому все навколо там поросло очеретом. Однак з цим швидко впоралася будівельна техніка бізнесмена Олександра Гусарука, який нещодавно оголосив, що планує побудувати там ще три нових будинки. По дозволи на будівництво він уже звернувся до міської ради.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану міського управління архітектури і містобудування:

— Колись ще за радянських часів планувався розвиток цієї території. Там хотіли будувати дев’ятиповерхові панельні будинки, проте цього реалізовано так і не було. Зараз таке високе житло там неактуальне. Забудовник побудує у селищі новий квартал. Загалом це буде типова модель європейського, звичайного житла економ- та комфорт-класу. Тобто йдеться про середню поверховість будинків у чотири та п’ять поверхів. Всередині будинків буде знаходитися пішохідний двір без автомобілів, а територію навколо буде впорядковано. Завдяки такій забудові у нас буде сформована нова вулиця, де на перших поверхах будинків будуть комерційні приміщення, якими користуватимуся всі мешканці Квасилова. Зі свого боку, місто має бачення розвитку цієї вулиці. Її потрібно реконструювати, бо зараз там немає жодної інфраструктури. Але у майбутньому це зміниться. Там буде повноцінна дорога, тротуар та велосипедні доріжки. Навпроти нового кварталу, за задумом, буде побудована нова невелика школа. Вона буде побудована, коли населення Квасилова зросте на півтори тисячі осіб. Бо зараз для дітей є достатньо місць в існуючому ліцеї. Більше того, в існуючій школі зараз вистачає місць для дітей з населених пунктів, що знаходяться поруч.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також