Замість бомбосховища — у підземний перехід

2321 0

Ми у соцмережах:

Замість бомбосховища — у підземний перехід

В Україні п’ятий рік триває війна, а протирадіаційні укриття та бомбосховища досі не відремонтовано.

На Рівненщині офіційно є 128 сховищ, 1545 протирадіаційних укриттів та 623 споруди подвійного призначення. Трохи більше 50 з них — на балансі комунальних закладів. Саме їх і збираються зробити більш комфортними. Рівненська ОДА лише цього року розробила спеціальну програму, яка передбачає ремонти аж до 2024 року. За шість років на їхнє покращення з обласного бюджету планують витратити більше 12 млн. грн. Досі невідремонтованими, кажуть посадовці, захисні споруди залишалися через брак коштів. З 2014 року їх тільки прибрали від сміття та просушили. Натомість у багатьох потрібно міняти навіть двері.

Віктор Симонюк, начальник обласного управління з питань надзвичайних ситуацій:

— Відремонтовані споруди можна буде потім використовувати у різних цілях, наприклад, як склади або ж віддати в оренду підприємцям, але з умовою, що у разі небезпеки протягом доби вони вивільнять приміщення і не проводитимуть там реконструкції. Проте з 2014 року багато охочих орендувати укриття не було.

Перелік місць, де можна буде сховатися, планують розширити. Зокрема, залучивши льохи у сільській місцевості та підземки у містах. За словами п. Симонюка, підземний ринок у Рівному якраз підходить для того, щоб мешканці могли у ньому пересидіти небезпеку. Хоча ми нагадаємо інше: після будівництва підземки у центрі Рівного їй пророкували «недовге життя». Бо по-перше, вона збудована на старому руслі Усті, а по-друге, її після дощів постійно підтоплює.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також