Замість Млинова — Вараш?

1059 0

Ми у соцмережах:

«Верес» у Вараші, 2017 рік

У рівненському «Вересі», який нині є одним з лідерів першої ліги, вже почали задумуватися над тим, де ж команді грати, якщо вона вийде до Прем’єр-ліги. Судячи з усього, варіанти Луцьк, Тернопіль і тим більше Львів президенту клубу Івану Надєїну не дуже до вподоби. При цьому на Рівненщині немає жодного стадіону, що відповідав би вимогам УПЛ.

Судячи з усього, п. Надєїн не дуже вірить у перспективу швидкої добудови «Авангарду» чи хоча б однієї його трибуни. У зв’язку з цим президент «Вереса» поклав око на нещодавно реконструйований стадіон «Ізотоп» у Вараші. Стадіон належить РАЕС. Напевно, керівництво атомки не проти у своєму 50-тисячному місті побачити «Шахтар» чи «Динамо», тому з радістю пішло «Вересу» назустріч. І вже у вівторок до Вараша приїхали представники комітету Української асоціації футболу, що відповідає за стадіони. Упродовж тижня вони мають надати рекомендації, що потрібно зробити на «Ізотопі», щоб він відповідав вимогам найвищої футбольної ліги України.

Хоча головні вимоги відомі й без висновку експертів. Поле повинно мати штучний підігрів, штучне освітлення має відповідати певним вимогам, а ще трибуни повинні вмістити щонайменше 5 тисяч глядачів, нині ж є 3 тисячі місць.

Ідея з Варашем, що за 150 км від Рівного, як запасним аеродромом для «Вереса» не нова. Не так давно, у 2017-му, рівненський клуб, керований тоді гендиректором Ігорем Дедишиним, чекаючи, поки підсохне навесні поле на «Авангарді», провів на «Ізотопі» дві гри проти «Нафтовика» та «Колоса». РАЕС всіляко сприяла, і всі були дуже задоволені. Цілком серйозно розглядався варіант (увага!) проводити і матчі УПЛ у місті атомників. Тоді не просто приїздила комісія, але й фахівці провели попередні розрахунки кошторису. Щоправда, сума, що вийшла, була десь як ще один стадіон, і в «Енергоатомі», а саме ця столична структура розпоряджається грішми РАЕС, ідею реконструкції стадіону «Ізотоп» під УПЛ не підтримали. Далі був Львів, «червоно-чорний експрес» і падіння через рік у другу лігу.

Нагадаємо, цей сезон, як і минулий та позаминулий, рівненський «Верес» проводить за 60 км від Рівного, у Млинові. Стадіон «Колос» досить затишний, а ще фартовий, у цьому сезоні там «Верес» виграв усі матчі. Втім, навіть вимогам першої ліги він відповідає ледве-ледве.

Питання «Вереса» в УПЛ наразі відкрите, адже попереду ще майже ціле коло, може, нікуди їхати й не доведеться. Інша справа — Кубок України. Третього березня у чвертьфіналі рівняни приймають луганську «Зорю». На цій стадії стадіон має бути рівня Прем’єр-ліги. Президент «Вереса» Іван Надєїн повідомив, що розглядає варіанти — Луцьк, Тернопіль, Львів та Київ. Причому саме у такому порядку пріоритетності.

Щодо «Авангарду» в Рівному, то на ньому другий рік триває реконструкція. При оголошеному кошторисі 550 мільйонів гривень за ці два роки бюджет Рівного виділив приблизно сто. Коли такими темпами чекати завершення, ніхто не говорить. Найімовірніший варіант, що озвучують — завершити одну трибуни, покласти поле і почати грати. А потім якось-колись добудувати решту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також