Замість насосної станції — багатоповерхівка від «Лебединого»

4563 0

Ми у соцмережах:

Замість насосної станції — багатоповерхівка від «Лебединого»

Житлово-будівельний кооператив, керівником якого є рівнянин Вадим Козлинець, став власником насосної станції, що в дворах житлових будинків на вулиці Буковинській. Замість насосної станції, яка не використовується за призначенням, планують звести 3-поверховий будинок. Замовник будівництва — компанія «Лебединий-Буд», власником якої є Андрій Муляренко, син колишнього голови Рівненської ОДА.

Інвестор просить у рівненської влади надати йому дозвіл на перебудову насосної станції. Однак проти таких намірів виступили місцеві жителі, які хвилюються, що нове будівництво у дворах їхніх будинків погіршить і без того складну транспортну ситуацію.

Побоювання рівнян підтвердилися на засіданні архітектурно-містобудівної ради. Було з’ясовано, що щільність будівництва перевищує норму. А земельної ділянки, площею понад 8 соток, яку забудовник орендує у міста, замало, бо немає де розмістити достатню кількість паркомісць для мешканців майбутнього будинку та дитячий майданчик. Тож проєкт будівництва було повернуто на доопрацювання.

Оксана Мигловець, архітектор, якого найняв забудовник:

Земельна ділянка була надана в оренду на 10 років для реконструкції насосної під багатоквартирний житловий будинок. Тому ми передбачаємо демонтаж старої споруди та нову забудову. Висотність майбутнього будинку не може перевищувати дев’ять метрів, а це — три поверхи. Плануємо, що будинок буде на 18 квартир — 9 однокімнатних та 9 двокімнатних.

Олександр Матвіюк, член архітек­тур­но-місто­бу­дівної ради:

Ситуація з цим будівництвом складна. Адже межі земельної ділянки уже виходять на існуючий проїзд. Також приміщення насосної станції знаходиться дуже близько до цього проїзду. Є питання стосовно розміщення сміттєвих контейнерів, які зараз знаходяться на цій земельній ділянці.

Ще цікавий момент, що сесія міської ради дала землю із цільовим призначенням для реконструкції насосної станції. Однак це фактично нове будівництво. Трьох місць для парковки точно буде недостатньо. Тому є питання, які будуть вирішені у спокійному діалозі разом із залученням місцевих жителів.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також