Замість регіонала Лавренчука — радикал Симак

2898 0

Ми у соцмережах:

Замість регіонала Лавренчука — радикал Симак

У Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, в якому з року в рік виникають скандали, — новий в.о. ректора.

Інститут післядипломної освіти Працівники інституту про нове керівництво дізналися цього вівторка. Розпорядження голови та нового в.о. ректора помічники Володимира Ковальчука представили у закладі по обіді. Андрія Лавренчука при цьому не було і до кінця дня на роботу він вже не з'явився. До Андрія Лавренчука вже давно виникали претензії, усунути його з посади хотів і попередній голова облради Михайло Кириллов, але останній заявляв, що юридично не має права цього зробити через "хитре розпорядження" колишнього першого заступника голови ОДА Анатолія Юхименка, який призначив пана Лавренчука у 2013 році на посаду на термін "до наступних виборів ректора".

Лавренчук
Андрій Лавренчук
У прес-службі нинішнього голови облради запевняють, що мають документи, які взагалі ставлять під сумнів призначення Андрія Лавренчука. Додають, що звільнення цілком виправдане, зважаючи на скарги, які надходять на інститут. Остання стосувалася того, що там вимагають хабарі від студентів-заочників. Андрій Лавренчук запевняв, що поширення інформації про побори — лише намагання усунути його з посади, проте був впевненим, що зробити цього не зможуть. Новий в.о. ректора інституту Дмитро Симак, зазначають в облраді, має організувати вибори ректора — керівника закладу повинні обрати працівники, а тоді вже затвердити обласна рада. 34-річний Дмитро Симак родом з Івано-Франківщини, до останнього часу працював викладачем на кафедрі хімічної інженерії у Національному університеті "Львівська політехніка". У 2014 році пан Симак балотувався до парламенту від Радикальної партії, минулого року претендував на посаду міського голови міста Бурштин, де навчався.
Симак_Дмитро_РОИППО
Дмитро Симак
Місце ректора інституту — ласий шматок. По-перше, у керівництва висока зарплата. Андрій Лавренчук, який в РОІППО прийшов з посади заступника голови рівненської ОДА, у місяць отримував до 13 тис. грн. Окрім того, інститут, за нашою інформацією, має землю на Басовому Куті та чималі площі приміщень, які можна здавати в оренду. Саме земля, подейкують, і є інтересом радикалів, хоча голова облради це, звісно ж, заперечує. Підтвердження таким чуткам може бути одне — якщо на найближчих сесія обласної ради буде порушене земельне питання, яке стосується інституту. До слова, у вересні облрада вже дала дозвіл на поділ земельної ділянки інституту для відведення двох соток приватному підприємству, яке має будувати там твердопаливну котельню. Нагадаємо, що найбільший скандал навколо інституту післядипломної педагогічної освіти розгорівся у 2013 році, коли тодішнього ректора інституту Миколу Віднічука звинуватили у завищуванні собі та "своїм наближеним" премій на близько 1,3 млн. грн. та у тому, що він брав на роботу родичів. Пану Віднічуку звинувачення коштували посади. Після цього в інституті кілька разів проводили скорочення та зменшували йому фінансування. Втім, навіть навесні 2015-го, коли заклад просив обласну раду повернути з бюджету хоча б півмільйона на зарплати, йшлося про 167 тис. грн., які отримав у 2014 році Андрій Лавренчук, та, знову ж таки, високі премії для керівництва інституту — по 4-5 тисяч додаткових до місячної зарплати гривень.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також