Замість снігової гірки у парку в Рівному — металева

1179 0

Ми у соцмережах:

Замість снігової гірки у парку в Рівному — металева

У парку на Грабнику, що біля Палацу дітей та молоді в Рівному, встановили металеву гірку протяжністю чотири метри. З такої гірки може з’їжджати навіть дорослий, і її вже облюбували місцеві дітлахи. Металева гірка незвична, таких в Рівному ще не було.

— Гірку встановили тільки взимку через бюрократичні процедури, — пояснила автор проєкту громадського бюджету реконструкції парку Оксана Майборода. — Мало все бути ще рік тому, але затягнули з початком реалізації цього проєкту і вже не встигали замовити і встановити, ще й узгоджений виконавець тягнув і не брався за роботу. Потім, як завжди наприкінці року, «кошти перетворилися на гарбуз» — чекали, поки рада проголосує перенесення в новому бюджеті. А там «ковід», і взагалі в травні ще не було ясно навіть, чи будуть виділяти кошти. Ще купа бюрократичних моментів, почали шукати іншого виконавця та зрештою вирішили зупинитися на готовому заводському рішенні, щоб була можливість оплатити.

Це гірка, замовлена у фірми-посередника з Івано-Франківська, а виготовлена в Польщі. Відрізняється вона тим, що неяскравих кольорів, але дуже якісна і міцна.

Вартість конструкції — 45 тисяч гривень, в той час як звичайна гірка обійшлася б удвічі дешевше. Проте чи послужила вона б так само довго, як послужить ця, чого сподіваються автори проєкту, — невідомо.

Окрім того, в парку зараз активно ремонтують прогулянкові доріжки, а точніше, вимощують їх заново. Тривають й інші роботи.

А ось вежа та амфітеатр поки залишатимуться в тому плачевному вигляді, в якому вони є зараз.

— Наша концепція розрахована на десяток років, — каже Оксана Майборода. — Дійде черга і до них. Вежа, сподіваємося, стане скеледромом, амфітеатр — сценою. Там буде простір для відпочинку активної молоді, яка катається на скейтах, роликах та ін. Проте насамперед в парку потрібно зробити стійкі дренажні системи, щоб в період дощів вода не затоплювала все навкруги амфітеатру, бо без цього немає сенсу в інших роботах.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також