Замість старих лип у Рівному — молоді платани

1210 0

Ми у соцмережах:

Замість старих лип у Рівному — молоді платани

Днями на вулиці Соборній в центрі Рівного зрізали п’ять лип, які росли там роками. Частину рівнян це обурило, адже нарікають, що зелених насаджень у місті і так меншає. Комунальники ж пояснюють, що замість хворих дерев та фаутних (це такі, що мають пошкодження стовбура) висадять здорові платани.

Як розповіли у тресті зеленого господарства, платани — витривалі і краще адаптуються до міських умов, стійкі до хвороб та шкідників, мають розвинену крону. Окрім того, висаджувати планують уже дорослі дерева, вирощені в контейнерах. А поряд облаштують «острівці» з лавками для відпочинку перехожих.

До слова, оплатити вартість нових насаджень готові в ОСББ, що знаходиться по сусідству. У скільки обійдеться такий благоустрій — стане відомо пізніше.

Руслан Гудима, директор міського департаменту інфраструктури та благоустрою:

— Йдеться про аварійні дерева у центрі міста — цією ділянкою щодня проходить багато людей, а поряд ще й зупинка громадського транспорту. Якщо дерево трухляве, високе і може на когось впасти — для чого ті проблеми? Обговорювали з головою ОСББ з будинку поряд, вони пропонують заплатити за те, щоб на тих місцях висадити платани. Якщо є у місті ініціативні люди, які самі долучаються до благоустрою, то варто це підтримати. Через дорогу біля будівлі митниці рівняни проходять повз платан, який свого часу посадили громадські активісти — наочний приклад, як це може виглядати. Скільки дерев на Соборній вирізали, стільки цієї осені й посадять.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також