Замість Свята вулиці Поштової – поки тільки посиденьки

1716 0

Ми у соцмережах:

Замість Свята вулиці Поштової – поки тільки посиденьки

Щорічне Свято вулиці Поштової у Рівному – під питанням. Адже карантин досі не відмінили. Тому організатори провели поки що «посиденьки на Поштовій».

 Фото події опублікувала на своїй сторінці в соцмережі заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська, яка зараз у відпустці.

«Атмосферності "посиденькам на Поштовій" (до речі, цю назву спонтанно придумав Володимир Хомко) додав спів зіркового подружжя Швидків, пані Раїси Цапун та Валентини Слуквіної», - написала чиновниця.

Окрім неї та п.Хомка на світлинах помітна і начальниця обласного управління культури й туризму Любов Романюк. Ми поцікавилися в організаторки Свята вулиці Поштової Любов Мобіло про долю ретро-події.

-          Саме її й намагалися вирішити в колі представників міської влади, працівників музею, волонтерів, благодійників, - розповіла вона. – Адже це був би сьомий рік поспіль, коли ми проводимо свято, і воно через карантин – під загрозою. Обговорювали можливість його проведення восени, в кінці вересня, під умовною назвою «Свято Наталки». Бо на нашій вулиці проживає аж сім Наталок. Можливо, введемо й такий формат, як «посиденьки на Поштовій». Різні сценарії розглядали в невимушеній атмосфері.

За словами Любов Мобіло, вона, а також деякі благодійники, самостійно фінансує Свято вулиці Поштова щороку. Каже, що добре було би, якби фінансування взяла на себе міська влада, хоча би частково.

-          У нас 200 метрів довжини вулиці, 7 будинків, - зазначила організаторка. - Це клаптик старовини, з якого можна було би зробити «лялю». Я півтора роки жила у Венеції, працювала у двох сеньйор. Як там люди бережуть свою старовину! В них треба повчитися. Вони б таку вуличку, як наша Поштова, від реставрували, накрили б дашками та дозволили б тут працювати художникам і продавати сувеніри. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також