Замок у Старому Селі увійде в туристичний маршрут спадщини князів Острозьких

1198 0

Ми у соцмережах:

Замок у Старому Селі увійде в туристичний маршрут спадщини князів Острозьких

Для мандрівників створять мобільний додаток з анімованим персонажем і квестами

В Україні напрацьовують новий туристичний маршрут, який охоплює спадщину князів Острозьких – замки та інші пам’ятки у трьох областях. Для мандрівників створять мобільний додаток з анімованим персонажем та квестами, повідомляє Zaxid.net. 

Маршрут пролягає Львівською, Рівненською та Хмельницькою областями, його довжина 380 км. Він об’єднає замки, музеї, пам’ятки архітектури. Проходити цей шлях можна велосипедами, авто, він зручний для сімейних подорожей.

«Маршрут об'єднає спадщину одного з найвпливовіших княжих родів української історії. Вони були одним з найбагатших родів і найщедрішими меценатами свого часу і саме за їхнього правління міста переживали свій розквіт», – зазначають координатори проекту «Туристичний маршрут замками Князів Острозьких».

Маршрут замками князів Острозьких охоплює 10 пам’яток культурної спадщини:

Острог – замок, Кругла вежа, Богоявленський собор, Острозька академія, Луцька башта, Культурний барбакан);
Дубно – замок, Луцька брама;
Старокостянтинів – замок;
Старе Село – замок.

Команда розробить мобільний додаток для проходження туристичного маршруту, в якому будуть квести. Анімований персонаж БімкО (акронім назви організації «Братство імені князів Острозьких») допомагатиме вивчати історію дітям. Маршрут ознакують інформаційними стендами українською та англійською мовами, шрифтом Брайля, QR-кодами.

Також вже є створений сайт із віртуальним туром спадщиною Острозьких.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також