У заморожених фруктах і овочах може міститися більше вітамінів і корисних речовин, ніж у свіжих. Вони можуть перешкоджати утворенню злоякісних клітин за рахунок більш високого вмісту антиоксидантів і благотворно впливати як на мозок, очі і шкіру, так і на весь організм в цілому.
Крім цього, за поживними властивостями вони цілком порівнянні зі свіжими. До такого несподіваного висновку дійшли вчені. Що ж до свіжих продуктів, які споживач купує в супермаркеті, то вони часто виявляються далеко не такими свіжими, як хоче думати покупець. Товарний вигляд досягається часто за допомогою найрізноманітніших хитрощів продавців. Нерідко овочі та фрукти потрапляють на прилавки супермаркетів, неабияк полежавши на складі або базі. На стіл покупця вони потрапляють після декількох додаткових днів, проведених у холодильнику, і втрачають чимало корисних поживних речовин. Овочі та фрукти заморожують невдовзі після збору врожаю. Тому вони зберігають високий вміст вітамінів і антиоксидантів до моменту приготування з них їжі.