Заморожені вітаміни

1448 0

Ми у соцмережах:

Заморожені вітаміни

Експерти в галузі здорового харчування зазначають, що заморожені продукти іноді є навіть кориснішими, ніж свіжі овочі та фрукти.

Прийнято вважати, що найкориснішими для здоров'я є тільки свіжі продукти, а заморожені варто купувати «на чорний день», коли в холодильнику не залишиться вже нічого їстівного, однак дослідження показало, що заморожені продукти ігнорувати не варто.

Звичайно, щойно зібрані з грядки овочі або тільки що зірвані з дерев фрукти корисніші, ніж заморожені, але до моменту, коли вони потрапляють на прилавки магазинів, минає тривалий час. До цього часу майже весь набір поживних речовин в них вже закінчується.

Дослідження показало, що люди, які регулярно вживають заморожені фрукти і овочі, отримують відчутно більший набір корисних поживних речовин, ніж ті, хто вважав за краще купувати нібито свіжі продукти в супермаркетах. Їхня зовнішня свіжість пояснювалася переважно обробкою водою та іншими спеціальними «освіжувачами». Експерти з'ясували, що любителі заморожених продуктів отримували набагато більше таких цінних поживних речовин, як калій, кальцій і вітамін D. Тому дієтологи рекомендують саме заморожені фрукти й овочі тим, хто не має можливості вживати справді свіжі, тобто недавно зібрані. Ну, а найціннішими, безумовно, є продукти з власного саду і городу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також