Занадто гарячий чай — небезпечний

734 0

Ми у соцмережах:

Занадто гарячий чай — небезпечний

Більшість людей люблять пити дуже гарячий чай чи каву, що може призвести до розвитку раку стравоходу. Це пояснюється тим, що гарячі напої ушкоджують клітини внутрішньої поверхні стравоходу, утворюючи мікротравми, які можуть призвести до розвитку раку.

Будь-яка їжа або напій гарячіший за 43 градуси за Цельсієм може обпекти шкіру, а температура вище 71 градуса негайно її ошпарить. Якщо ви заварили собі каву водою, нагрітою до 90–95 градусів, і одразу почали її пити, стравохід може серйозно постраждати, попереджають лікарі.

Лікарі радять пити чай, коли він трохи схолоне. Найкраще, якщо чай співвідноситься із температурою тіла. Він може бути трохи гарячіший за 40 градусів, але окріп пити однозначно не треба!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також