Занедбаний Будинок культури перетворили на сучасну школу

1264 0

Ми у соцмережах:

Занедбаний Будинок культури перетворили на сучасну школу

Аварійна будівля із застарілим фасадом та занедбаними приміщеннями - таким раніше був будинок культури в селі Жобрин Рівненського району. Його звели на початку 90-х, однак через абсолютну зношеність він тривалий період не функціонував.

За словами в.о. директора департаменту будівництва та архітектури Рівненської ОДА Андрій Ярусевич, знадобилося два роки, щоб реанімувати будівлю.

Торік реконструювали та утеплили фасад, замінили вікна. Цьогоріч у рамках Національного проєкту «Велике будівництво» продовжили внутрішнє облаштування. Зокрема, перепланували кабінети, укріпили стіни та стелю, відновили сходи, облаштували пожежну сигналізацію. Також провели роботи з благоустрою території біля школи, — зазначив Андрій Ярусевич.

— Нині учні навчаються у дві зміни в декількох приміщеннях — початкова ланка, середня та старша — розділені, — говорить директор школи Віктор Панчелюга. Це незручно як дітям, так і вчителям. Введення в експлуатацію Жобринської ЗОШ дасть можливість організувати якісний навчальний процес в одну зміну.

У новій школі буде 12 класів, учительська, виробничі майстерні, актова та спортивна зали, костюмерна, гардеробна, а також медичний блок, читальна зала та кімната охорони. Невдовзі школа прийме 210 учнів із сіл Жобрин, Углище, Руда Красна та Мочулки. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також