Заощаджують на електроенергії все більше домогосподарств Рівненщини

393 0

Ми у соцмережах:

Заощаджують на електроенергії все більше домогосподарств Рівненщини

В області у 1068 домогосподарствах встановлені сонячні панелі. Лише цьогоріч на «зелену» енергетику перейшли ще 16 родин. А у 2022 році - 167 домогосподарств.

Сім’ї забезпечують свої енергетичні потреби, заощаджують на комунпослугах та продають електроенергію за «зеленим тарифом». Наразі загальна потужність усіх станцій в домогосподарствах становить 28,9 МВт.

Також в області «чисту» енергію за допомогою сонячних електростанцій виробляють 8 підприємств, загальна потужність яких – 3,5 МВт. Два представники бізнесу енергію продукують за допомогою біогазових установок потужністю 1 МВт, ще два – за допомогою гідроенергії потужністю 1,3 МВт.

- Окремі бюджетні установи опалюються тепловими насосами. Всього в області 7 закладів використовує цей вид альтернативної енергії. Загальна потужність – більше півтисячі кіловат. Загалом торік в області з альтернативних видів палива було вироблено 40% загального обсягу теплової енергії, - розповів Віталій Коваль, начальник Рівненської ОВА,.

До слова, нещодавно сонячну електростанцію встановили на даху одного з корпусів Дубенської міської лікарні. Це перший медичний заклад в області, в якому реалізували проєкт «Сонячна допомога Україні». Започаткувала ініціативу громадська організація Екоклуб спільно з посольством Німеччини. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також