Запах тіла розкаже про хвороби

10156 0

Ми у соцмережах:

Запах тіла розкаже про хвороби

Кислий запах квасного тіста провокує коростяний кліщ, який може розвиватися на тлі СНІДу, туберкульозу, лейкемії та інших небезпечних хвороб. Отож негайно йдіть до лікаря.

Медовий аромат виділяють люди, уражені синьогнійною паличкою. Ця бактерія викликає різні захворювання дихальних шляхів, менінгіти, отити, запалення лицьових пазух, провокує тяжкі абсцеси аж до сепсису.

Рибний запах виходить від людей, які страждають на триметиламінурію або гарднерельоз. У першому випадку це пов'язано з рідкісним генетичним дефектом, коли в організмі не виділяється фермент, який відповідає за переробку побічних продуктів травлення. А в другому — варто звернутися до лікаря і здати мазок, а до того ж виключити статеві контакти.

Запах гнилих яблук дає ацетон. Ця речовина з надлишком утворюється у тих, хто зловживає низьковуглеводними дієтами або страждає від діабету. Нирки не справляються, ацетон виводиться з потом, а людина залишає за собою шлейф неприємного запаху. На діабет потрібно перевіритися обов'язково і збалансувати раціон.

Аміаком пахне від людей, які страждають на виразку шлунка, ниркову або печінкову недостатність. А ще так пахне від тих, хто п'є занадто мало води і зловживає низьковуглеводними дієтами.

Запах сиру свідчить про ізовалеріанову ацидемію. Це рідкісна, як правило, вроджена патологія зустрічається у людей, в організмі яких не виробляється фермент, що бере участь у метаболізмі. Скоріше за все, ви не належите до них. Просто мийте ноги частіше, щоб виключити всі підозри.

Запах вареної капусти може бути обумовлений тирозинемією. В організмі не вистачає ферментів, які розщеплюють деякі амінокислоти, в результаті у тканинах накопичуються тирозин, метіонін і фенілаланін, від чого страждають нирки, печінка і центральна нервова система.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також