Груша з камамбером — класична страва, що готується просто та швидко. Це саме той випадок, коли можна вдало поєднати сезонні фрукти та вишуканий сир камамбер — французький м’який сир з білою пліснявою, який підкреслить фруктовий смак. І навпаки, груша відтіняє своєю солодкістю вершковий та горіховий камамбер. А якщо додати ще трохи горішків та меду, виходить навдивовиж геніальне поєднання.
Найкраще підійдуть груші з твердим та солодким м’якушем. Наприклад, можна взяти сорт «Конференція», що добре тримає форму під час запікання, або сорт «Боск», що має хорошу щільність та пряний присмак. Також можете спробувати запекти груші сорту «Анжу», вони злегка терпкі, але солодкі на смак, тому добре контрастують з кремовим сиром.
Інгредієнти:
- 3 груші
- 50 г волоських горіхів
- 130 г камамберу
- 2 ст. л. меду
Помийте та розріжте 3 груші навпіл, обережно вийміть серцевину. Щоб груші рівномірно запікалися, трохи надріжте їх по діагоналі — це варто зробити, якщо плоди дуже тверді.
Викладіть груші у деко або форму, застелену пергаментом. Запікайте груші протягом 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Подрібніть 50 г волоських горіхів та поріжте на невеличкі трикутнички 130 г камамберу. Покладіть сир на кожну половинку груші та посипте горішками.
Запікайте груші ще 10 хвилин при 180 градусах. Перед подачею полийте медом.