Заповніть вщерть продуктами камеру холодильника! Як вберегти холодильник і запаси в ньому при відключеннях електрики та в літню спеку

1867 0

Ми у соцмережах:

Заповніть вщерть продуктами камеру холодильника! Як вберегти холодильник і запаси в ньому при відключеннях електрики та в літню спеку

Усе частіше і надовше почали відключати електроенергію споживачам. Тож багато хто стурбовані проблемою збереження холодильників і запасів, що зберігаються в них. Що радять експерти?

Перепад напруги в електромережі при аварійних відключеннях може пошкодити холодильник. Тому якщо електрику відключили, краще вийняти штепсель з розетки. Потрібно також пам’ятати, що не слід вмикати електроприлад одразу після відновлення подачі енергії. Можуть бути стрибки напруги. Зачекайте хоча б 5–10 хвилин.

Для захисту побутової техніки від перепадів напруги застосовуються прилади «Бар’єр» або стабілізатори напруги. Вони встановлюються в розетку, техніка підключається через них. Різниця в тому, що при будь-яких змінах напруги прилад автоматично відключить ваш холодильник від живлення. І знову підключить, коли зафіксує вирівнювання напруги. А стабілізатор сам вирівнює напругу, забезпечує безперебійне електропостачання техніки. При поновленні електрики після вимкнення стабілізатор автоматично забезпечить необхідну затримку перед вмиканням холодильника в роботу. Тому й коштує значно дорожче.

З настанням теплої погоди люди починають «накручувати» регулятор температури, встановлюють великі значення. Це призводить не до кращого зберігання продуктів, а до того, що холодильник працює без вимикання. А отже, перегрівається. В результаті — терміновий ремонт, і якраз у спеку. Не варто змінювати положення регулятора при зміні пори року.

Стежте за тим, щоб дверцята холодильника були щільно зачинені. Це заощаджує електроенергію при працюючому приладі та зберігає холод усередині при відключеннях електрики.

Сумки-холодильники для «порятунку» продуктів при відключеннях не врятують. Їхні стінки поступаються за товщиною стінкам стаціонарних приладів. Герметично закритий холодильник надійніший.

І ще така важлива порада — морозильна камера холодильника має бути повністю завантажена постійно! При заповненій морозилці продукти можуть безпечно зберігатись до трьох діб.

Якщо кількість продуктів зменшилася, покладіть на місце, що звільнилося, пластикові пляшки з водою. Холод від замерзлої води акумулюватиметься в морозильнику і вашому холодильнику знадобиться менше електроенергії для підтримки температури. Отже, повністю завантажена морозильна камера — це добрий спосіб економії електрики та збереження продуктів під час його відключення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також