Цьогоріч на сальмонельоз захворіло вже 53 мешканці Рівного, торік на цю пору було у 2,4 раза менше. Здебільшого саме яйця, придбані на ринках, стали причиною отруєння людей.
Розповідає Анатолій Рєзніков, лікар-епідеміолог головного управління Держсанепідслужби: — У Рівному за півроку на сальмонельоз захворіли 53 людини. Високий показник захворюваності також спостерігається у Рівненському районі. Причина цього те, що люди вживали яйця, придбані на ринках Рівного. Адже найчастіше саме яйця, а також м'ясо стають причиною зараження сальмонелою. Забезпечити належну якість продукції, якою торгують на ринку, повинні ветпрацівники. Я вважаю, що їхній контроль за птахофермами недостатній. Бо на жодній птахофермі області вони не виявили сальмонелу. На щастя, цього року в області не було жодного групового випадку захворюваності на сальмонельоз. Хоча зазвичай вони трапляються майже щороку після масових застіль. Щоб запобігти захворюванню, важливо зберігати продукти, що швидко псуються, на холоді, оскільки у теплі сальмонели дуже швидко розмножуються. На кухні необхідно виділити окремі ножі і дошки для розробки сирого м'яса, риби та інших продуктів, що не підлягають тепловій обробці. Звісно, обов'язково потрібно мити руки перед приготуванням страв і перед їдою. Важливо також перед вживанням чи приготуванням мити яйця, а також піддавати їх термічній обробці. Адже сальмонели при температурі +100 градусів гинуть.