Зареєстрували 51 повідомлення щодо порушення виборчого законодавства

970 0

Ми у соцмережах:

Зареєстрували 51 повідомлення щодо порушення виборчого законодавства

Із початку передвиборчої кампанії кандидатів до Верховної Ради, яка стартувала 21 травня, до поліції Рівненщини наразі надійшло 51 повідомлення, пов’язане із виборчим процесом. В ході проведення перевірки вказаних фактів було складено 25 протоколів.

Заступник начальника Головного управління Національної поліції в Рівненській області Руслан Стрельбіцький розповів, що майже всі порушення стосуються виготовлення, розміщення та розповсюдження агітаційної продукції:

- Саме за виготовлення або замовлення виготовлення агітматеріалів без вихідних даних поліцейські склали 7 адміністративних матеріалів за частиною 1 статті 212-13 КУпАП Кодексу України про адміністративні правопорушення. А за розповсюдження таких матеріалів поліцейські склали 17 адміпротоколів. Також складено один протокол за статтею 173 КУпАП (дрібне хуліганство).

У поліції області створено робочу групу із досвідчених працівників різних структур та галузевих служб обласної поліції, керівником якої є заступник начальника ГУНП Рівненщини Руслан Стрельбіцький. Також із 15 липня весь особовий склад поліції, зокрема й ситуаційний центр, будуть переведені у позаплановий режим.

З метою якісної підготовки до проведення парламентських виборів, спільно з громадянською мережею «ОПОРА» були проведені теоретичні навчання для керівництва відділів і відділень області, а 26 червня відбулись масштабні тактико-спеціальні навчання із взаємодії органів системи МВС.

- Нині ми вже обстежили приміщення всіх окружних виборчих дільниць, та вже розпочали перевірку і дільничних комісій. Зважаючи на досвід попередніх виборів, під час перевірки особливу увагу звертаємо на побутові умови, в яких нестимуть службу поліцейські, підкреслив Руслан Стрельбіцький.Крім того, ми передбачаємо ряд можливих провокацій, зокрема й неправдивих замінувань виборчих дільниць, тому створені оперативні резерви з числа працівників роти поліції особливого призначення, ТОР, ДСНС та Нацгвардії, аби швидко реагувати на такі події.

Як зазначив заступник начальника ГУНП в Рівненській області – начальник слідчого управління Олександр Панасюк, в Головному управлінні Нацполіції області працюватиме група найбільш досвідчених слідчих з метою якісного, повного, всебічного та швидкого документування фактів та розслідування кримінальних проваджень. Також додатково залучатимуться працівники кіберполіції та Управління превентивної діяльності.

- Кримінальний кодекс містить сім профільних статей, якими передбачено відповідальність у сфері виборчого законодавства. Наразі за період передвиборчої агітації кримінальних проваджень відкрито не було,зазначив Олександр Панасюк.

Координатор спостереження громадянської мережі «ОПОРА» за виборами в Рівненській області Михайло Балик відзначив оперативне та якісне реагування працівників поліції на виявлені правопорушення, зокрема й під час спільних рейдів.

 

Відділ комунікації поліції Рівненської області. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також