Зарядка і прогулянки — щодня

1241 0

Ми у соцмережах:

Зарядка і прогулянки — щодня

Для підтримки здоров'я людині необхідна фізична активність — заняття спортом, ходьба, їзда на велосипеді та ін. Однак в умовах пандемії COVID-19 у багатьох може виникнути дефіцит рухової активності. Особливо це стосується людей, які дотримуються режиму самоізоляції й не виходять на вулицю.

Регулярна фізична активність дозволить не набрати зайву вагу в умовах самоізоляції, контролювати артеріальний тиск, а також знизити ризик розвитку серцево-судинних і ендокринних захворювань. Фахівці рекомендують почати з малого: наприклад, робити перерви при роботі за комп'ютером. Це допоможе зняти м'язове напруження і відновити кровообіг. Тривалість активної перерви повинна становити 3-5 хв.

ВООЗ опублікувала рекомендації щодо тривалості щоденної фізичної активності для кожної вікової групи. Так, для дітей до 5 років вона становить 3 год. У віці від 5 до 17 років вправи середньої й високої інтенсивності повинні займати не менше години на день. Дорослі люди повинні приділяти увагу зарядці й іншим видам фізичної активності протягом 2,5 год. на день. Літнім людям бажано робити вправи хоча б тричі на тиждень. Експерти зауважують, що бажано обрати ту фізичну активність, яка приносить задоволення.

Але, на думку багатьох медиків, жодні спортивні навантаження вдома не замінять прогулянок на свіжому повітрі. Вони вважаються невід'ємною частиною життя людини, сприяють, у тому числі, швидкому одужанню під час хвороб і стимулюють імунну систему.

Прогулянка — це можливість розслабитися, це своєрідна медитація, відпочинок від проблем. Зовсім по-іншому проходять обмінні процеси, прогулянка благотворно впливає на всі органи. Відбувається збагачення киснем і загартовування. Крім того, свіже повітря стимулює ріст захисних клітин, даючи можливість швидше впоратися з коронавірусною інфекцією.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також